Mehmet Ağar birkez daha yanacak

 12 Eylül askeri darbesinin yaşayan 2 generali hakkında Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava görülmeye devam ederken, darbeden sonra gözaltına alındıktan sonra emniyette öldürülen Süleyman Cihan ile ilgili müdahillik talebi de kabul edildi. Süle

Mehmet Ağar birkez daha yanacak

 

12 Eylül askeri darbesinin yaşayan 2 generali hakkında Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava görülmeye devam ederken, darbeden sonra gözaltına alındıktan sonra emniyette öldürülen Süleyman Cihan ile ilgili müdahillik talebi de kabul edildi.

 

Süleyman Cihan, 29 Temmuz 1981 tarihinde gözaltına alındı, ama "gözaltı" durumu yetkili kurumlar tarafından hep inkar edildi.

 

Ailesinin başvurmadığı adres kalmadı, ta ki 82 gün sonra askeri savcının Cihan'ın gözaltına alındığını kabul etmesine kadar.

 

Dosyanın içeriğini bildiği halde, Süleyman Cihan'ın ailesine yalan bilgi veren savcı, Cihan'ın "ölü olarak ele geçirildiği" ni açıkladı.

 

Bu açıklama üzerine aile Süleyman Cihan'ın cesedinin peşine düşünce, onun "hüviyeti meçhul" olarak Zindan arkası kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü öğrendi.

 

İşkence bilimsel kanıta dönüştü

 

Süleyman Cihan'ın işkence ile öldürülüşü, 13.04.2012 tarihli İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından dosya ve adli tıp raporları incelenmesiyle de bilimsel bir kanıta dönüştü.

 

Kurulun düzenlediği raporda Süleyman Cihan'ın intihar etmediği, öldürüldükten sonra altıncı kattan atıldığı, verileriyle açıklandı.

 

Bu gelişme üzerine Süleyman Cihan'ın ailesi de o dönem ki sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

 

7 Haziran'da yapılacak olan suç duyusu listesinde dönemin Emniyet 2. Şube Müdürü Mehmet Ağar ve dönemin Bostancı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan İbrahim Şahin...

 

Mehmet Ağar, Susurluk davasından aldığı 5 yıllık ceza Yargıtay tarafından onanınca cezasını çekmek üzere Aydın Yenipazar Cezaevi'ne giderek teslim olmuştu.

 

İbrahim Şahin ise, Susurluk davasından mahkum olmuş, 2001 yılında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilmişti.

 

İbrahim Şahin son olarak Ergenekon operasyonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Kimler hakkında suç duyurusu var?

Süleyman Cihan ile ilgili yapılacak suç duyusunda ayrıca o dönemin İstanbul 1.Ordu ve SYNT. Komutanı Org. Necdet Üruğ, Sıkıyönetim Adli Müşaviri Kıd. Hak. Alb. Durmuş Akşen, İstanbul Emniyet Müdürü Şükrü Balcı (ölü), Emniyet 1. Şube Müdürü Tayyar Sever, Adli Tıp Kurumu Başkanı Şemsi Gök (ölü), SYNT Savcısı Hak. Yzb. Erdoğan Savaşeri ve tutanaklarda isim ve yaka numaraları bulunmayan polis memurları da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler