Meğer o kaza kurşunu değilmiş

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı soruşturma dosyasına göre, iki asker silahla şakalaştığı sırada birinin istemeden tetiğe basması sonucu karşısındaki bir askerin yüzünü parçalayan kurşun arkadaki askere de isabet ederek, ikisinin de hayatın

Meğer o kaza kurşunu değilmiş

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı soruşturma dosyasına göre, iki asker silahla şakalaştığı sırada birinin istemeden tetiğe basması sonucu karşısındaki bir askerin yüzünü parçalayan kurşun arkadaki askere de isabet ederek, ikisinin de hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Yüksekova 3. Taktik Komutanlığı Akın Ani Müdahale manga binasında 29 Aralık 2011 tarihinde şakalaşma sonucu 2 asker hayatını kaybetmişti. Bu olay basına 'iki askerin kaza kurşunuyla birbirlerini vurduğu' şeklinde yansımıştı.

Olaydan sonra Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı ve görevsizlik kararıyla Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gönderdiği dosyada olayın iki askerin şakalaşması sonucunda meydana geldiği belirtiliyor. Soruşturma kapsamında Van Askeri Ceza ve Tutukevi'nde tutuklu bulunan şüpheli Piyade Er Yunus Emre Yolalan, ifadesinde olayı bütün detaylarıyla anlatıyor. Yolalan, hadiseyi şöyle özetliyor: "Sabah saat 10.00 civarında Hasan Erdemir beni kendi görevi olan devriye atmak işine davet etti. Ben ise saçımı yıkayacağım için reddettim. Hasan bunun üzerine şaka amaçlı olarak yanımızda bulunan mazgaldan bir silah aldı.

'NASIL OLDUĞUNU ANLAMADIM'

Namlusunu bana doğrulttu. Kurma kolunu çekti ben de şakaya karşılık olarak mazgaldan bir silah aldım ve Hasan'a doğrultum. Kurma kolunu çektim. Nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde silah bir el ateş aldı ve karşımda ayakta dikilmekte olan Hasan'ın boynuna isabet etti. Aramızda yaklaşık bir metre vardı. Silahım yanlışlıkla ateş almıştır. Kesinlikle Hasan'ı vurma niyetim yoktu. Hasan'ın ağzından giren mermi boynundan çıkarak arkaya devam etmiş ve Ahmet Sezgin'e isabet etmiş. Ben tetiğe bastığımı hatırlamıyorum. Ne Hasan'ı ne de Ahmet'i vurma iradem yoktu."

ŞAKALAŞIYORLARDI AMA...

Görgü tanıkları olan askerler de olayın şakalaşma sonucu meydana geldiğini teyit ediyor. Görgü tanıklarından Yasin Korkmaz ifadesinde, "Olay esnasında Hasan ile Yunus şakalaşıyorlardı ve Yunus'un silahı yanlışlıkla ateş aldı." derken, tanık asker Cuma Avşar, "Yunus ve Hasan şakalaşıyordu. Bu nedenle Yunus sanırım istemeden yanlışlıkla kırma kolunu çekerken tetiğe basmış." diyor.

2 -3 dakika sonra olay yerine geldiğini belirten Ani Müdahale Takım Komutanı Üsteğmen Orkun Çelik ise "Olay yerine vardığımda Yunus, 'ben ne yaptım en yakın arkadaşımı vurdum.' şeklinde yakınıp, bağırıyordu." şeklinde ifade veriyor.

Başlatılan soruşturma kapsamında, Yunus Emre Yolalan hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan dava açıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem