Medya, sanat ve iş dünyasından birçok isim dinlenmiş

Paralel yapı iddialarına ilişkin yürütülen "yasa dışı dinleme" soruşturmasında 143 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. "Paralel Devlet Yapılanması" başlıklı iddianamede iki ayrı örgüt şeması yer alırken, medya, sanat ve iş dün

Medya, sanat ve iş dünyasından birçok isim dinlenmiş

Paralel yapı iddialarına ilişkin yürütülen "yasa dışı dinleme" soruşturmasında 143 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. "Paralel Devlet Yapılanması" başlıklı iddianamede iki ayrı örgüt şeması yer alırken, medya, sanat ve iş dünyasından birçok ismin dinlendiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy tarafından hazırlanan 721 sayfalık "Paralel Devlet Yapılanması" başlıklı iddianamenin detayları ortaya çıktı. İddianamede medya patronu Aydın Doğan, televizyoncu Müge Anlı, tarihçi Kadir Mısıroğlu, gazeteciler Fikret Bila, Fatih Altaylı ve Latif Erdoğan, manken Deniz Akkaya, şarkıcı Fulden Uras, İlhan Cavcav, iş adamı İnan Kıraç, Üzeyir Garih'in kızı Dalia Garih, eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 266 kişi mağdur ve şikayetçi sıfatıyla yer aldı. Ali Fuat Yılmazer, eski emniyet müdürleri Erol Demirhan ve Hayati Başdağ'ın da aralarında bulunduğu 143 kişinin şüpheli olarak yer aldığı iddianamede şüpheliler; "darbeye teşebbüs", "silahlı terör örgütünü kurma veya yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "görevi kötüye kullanma", "iftira", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "kişiler arası aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kayıt etmek, ele geçirmek veya yaymak", "özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" ile suçlandı.

İddianamede yer alan iki ayrı şema ise dikkat çekti. Fethullah Gülen'in en üstte yer aldığı şema, kıta lideri, Türkiye sorumlusu, legal ve illegal yapılanmalar gibi kollara ayrıldı. İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü başlıklı şemada ise şüpheliler Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Serdar Güldalı ve Mehmet Yılmaz örgüt yöneticileri olarak işaret edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem