Meclis'te korkutan alarm!

Evlerine giden polisler 'Acil' olarak geri çağrıldı.

Meclis'te korkutan alarm!
1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılı açılışına hazırlanan ​Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dün akşam saatlerinde hareketlilik yaşandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), akşam saatlerinde mesaisi biten ve Meclis kampüsünden ayrılan polisler acil denilerek geri çağırıldı. Meclis alarm durumuna geçince kamuoyu da hareketlendi.

İSTİHBARAT GELDİ İDDİASI

Polislere ağır silahlar verilerek, güvenlik önlemleri arttırıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, nöbetçi olmayan polislerin ayrılabileceği belirtilerek, evlerine dönmeleri istendi. TBMM'deki önlemlerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen bir saldırı istihbarat notu nedeniyle alındığı iddia edildi.

EMNİYET YALANLADI

Ankara'daki kamu kurumları ve büyükelçiliklerle birlikte TBMM'ye yönelik terör saldırı ihbarı geldiği, bu nedenle de önlem alındığı öne sürüldü. Ancak Ankara Emniyeti yetkilileri, böyle bir istihbarat paylaşımı yapılmadığını, genel asayiş uygulamasının dışında Ankara'da özel güvenlik önlemi alınmadığını dile getirdi.

KAPILARA GÜVENLİK ÖNLEMİ

Gece TBMM'deki hazırlığın, Meclis Emniyet Amirliği'nin tatbikatı olduğu öne sürüldü. 

TBMM'de ayrıca, bir aydır hummalı şekilde 15 Temmuz saldırılarının izlerini silmek için tadilat çalışması sürüyor.

TBMM yönetimi, diğer yandan herhangi bir terör saldırısını önlemek için güvenlik önlemlerini artırarak, kapılara 'road blockerlar' koydu. 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem