Meclis'te 'kırmızı' protesto

 Meclis’teki ‘küfürlü tartışmalar’ kadın milletvekillerini harekete geçirdi. Kadın milletvekilleri, küfürlü tartışmaları yarın Meclis’te ‘kırmızı fular’ takarak protesto edecek. Kadınlar, destek vermek isteyen erkek milletvekillerine de ‘kırmızı kravat ta

Meclis'te 'kırmızı' protesto

 Meclis’teki ‘küfürlü tartışmalar’ kadın milletvekillerini harekete geçirdi. Kadın milletvekilleri, küfürlü tartışmaları yarın Meclis’te ‘kırmızı fular’ takarak protesto edecek. Kadınlar, destek vermek isteyen erkek milletvekillerine de ‘kırmızı kravat takın’ çağrısı yaptı.
 
 TBMM Genel Kurulu’nda sık sık yaşanan tartışma ve kavgalar esnasında küfürler adeta havada uçuşuyor. Daha önce CHP ’li Kamer Genç ile kadın gazetecilere küfreden Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında geçen hafta yaşanan küfürlü tartışma üzerine kadın milletvekilleri harekete geçti.

Kadın vekiller yarın Meclis’te ‘kırmızı fular’ takarak küfür edenleri protesto edecek. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Son zamanlar da sıkça karşılaştığımız, hiç tasvip etmediğimiz, büyük üzüntü duyduğumuz ‘Küfürlü kavga’ meselesine ilişkin yarın kadın milletvekilleri olarak kırmızı fular takarak önce Sayın Cemil Çiçek’i ziyaret edip ardından bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Bize destek vermek isteyen erkek milletvekili arkadaşlarımızın da yarın Genel Kurula kırmızı kravat takarak gelmelerini talep ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler