Meclis'te cinsel taciz kavgası!

 TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, kendisini eleştirin CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ye “Ahlaktan, adaletten, namustan bahdecek olsak sizin en son konuşacak olmanız lazım. Çünkü bu Meclis’te birçok milletvekili hakkında doku

Meclis'te cinsel taciz kavgası!

 

TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, kendisini eleştirin CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’ye “Ahlaktan, adaletten, namustan bahdecek olsak sizin en son konuşacak olmanız lazım. Çünkü bu Meclis’te birçok milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekeleri var. Bu milletvekilleri içinde bir tek cinsel taciz dosyası size ait” sözleri sert tartışmaya neden oldu. İnce “Dokolmazlığımı kaldırmayan şerefsizdir, namussuzdur” diye yanıt verdi.
 
TBMM Genel Kurulu’nda, MHP’nin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması görüşülerek reddedildi. Görüşmeler sırasında İnce, TRT Genel Müdürü’nün kadrolaşmayı açıkça savunduğunu belirterek, “Bu dünyayı hallettiniz, öbür dünyayı da hallettiniz. Resmi Gazete’nin atama sayılarında çok sayıda Arınç soyadını görüyorum, dolayısıyla sülale işlerini de hallettiniz. Siz niye ağlıyorsunuz, millet ağlıyor, analar ağlıyor, atanamayan öğretmenler ağlıyor. Orada da adil değilsiniz. Gazze’ye oturup ağlamak için önce boynunuzdaki Yahudi cesaret ödülünü çıkarmanız lazım. Sayın Arınç unutmayınız ki sizin de çarkınız kırılır, güvendiğiniz padişah da bir gün devrilir. Sayın Arınç siz Hacca gittiniz. Hacca giden helallik alır, siz bizden giderken helallik almadınız. Bu milletin parasıyla hepimiz, o elektrik faturalarıyla oraya ortağız. Bizim paralarımızla AKP propagandası yaptınız. Çünkü adil yönetmediniz. Siz dürüst davranmadınız. Orayı helal edecek yönde yönetmediniz” dedi.
 
Tek taciz dosyası sana ait
 
Görüşmenin sonunda söz alan Arınç ise İnce’nin tamamen şahsiyetle uğraştığını savunarak, “Bir onun canı cehenneme diyorsunuz, bir bunun canı cehenneme diyorsunuz, bir şunun canı cehheneme diyorsunuz. Bir gün biri de çıkar senin canın cehhenneme der. Çorum’da birisi çıktı dedi, adamı haşamat ettiniz. Siz Azrail misiniz? Şu Meclis’te 550 kişi var. Ahlaktan, adaletten, namustan bahdecek olsak sizin en son konuşacak olmanız lazım. Çünkü bu Meclis’te birçok milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekeleri var. Bu milletvekilleri içinde bir tek cinsel taciz dosyası size ait” dedi.
 
Arınç’ın bu sözleri Genel Kurul salonunda gerginliği artırırken yeniden kürsüye gelen İnce, “Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız şerefsizsiniz, namussuzsunuz, ahlaksızsınız. O dosyayı siz hazırlattınız, Muharrem İnce’yi susturmak için savcıya talimat verdiniz. Sizde birazcık namus varsa, birazcık şeref varsa dokunulmazlığımı kaldırırsınız. Başbakan’ın da resmi evrakta sahtecilik dosyası var, Başbakan sahteci mi?” dedi.
 
Dokunulmazzlığımı kaldırın
 
İnce’nin konuşması sırasında AKP sıralarından “iftifa et” “tacizci” sözleri duyuldu. Arınç ise yeniden söz alarak, “Bizim inancımızda ayıpları örtmek esaktır. Bugüne kadar sabrettik, ama insaf. Adaletten, namustan bahseden bir insanın foyasını meydana çıkarmak lazımdı. Şu anda suçluluğun telaşı içindesin. O dosyadaki mesajları okusak insanın yüzü şu koltuklar gibi kızar. yanındaki bayan milletvekilinden utan, istifa et. partili bir bayan akarşı işlediğin bu haltın cezasını da göreceksin, hesabını da vereceksin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem