Meclis'te "Bilal Erdoğan" tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, “Başbakan oğlu Bilal Erdoğan’ı alıyor arabasına bindiriyor, savcılığın yakalama kararı olduğu, mahkemenin yakalama kararı olduğu oğlunu gezdiriyor. Başka bir baba aranan çocuğun

Meclis'te "Bilal Erdoğan" tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, “Başbakan oğlu Bilal Erdoğan’ı alıyor arabasına bindiriyor, savcılığın yakalama kararı olduğu, mahkemenin yakalama kararı olduğu oğlunu gezdiriyor. Başka bir baba aranan çocuğunu böyle gezdiremez. Ama Başbakan değil 'başbaba' olursa alır oğlunu polisi suç işletme pahasına gezdirir” sözü tansiyonu yükseltti.

Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti’nin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan’ın “Haşhaşiler”den bahsettiğini belirterek şöyle dedi: “Sayın Başbakan’ın bunu kime dediğini biliyorsunuz, cemaate söylüyor. Aynı Sayın Başbakan bundan 5 ay önce Amerika’ya giderken ‘Pansilvanya’ya gidecek misiniz, Hocaefendi ile görüşecek misiniz?’ dediklerinde, ‘Gök ne verdi de yer kabul etmedi’ diyen bu Başbakan değil miydi? O zaman Haşhaşiler yok muydu?” diye sordu.

“Başbakan oğlu Bilal Erdoğan’ı alıyor arabasına bindiriyor, savcılığın yakalama kararı olduğu, mahkemenin yakalama kararı olduğu oğlunu gezdiriyor” diyen Tezcan, şöyle devam etti: “Başka bir baba aranan çocuğunu böyle gezdiremez. Ama Başbakan değil ‘başbaba’ olursa alır oğlunu polisi suç işletme pahasına gezdirir. O Başbakan’ın etrafında olan koruma amirleri dahil olmak üzere oradaki Emniyet müdürleri dahil olmak üzere hepsi görevi kötüye kullanma suçu işliyor. Çünkü aranan bir çocuk gözlerinin önünde alıp yakalamaları lazım.”

“SAYIN BAŞBAKAN’IN OĞLUYLA İLGİLİ BİR DÜZMECE OPERASYONLA…”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da şöyle dedi: “Sayın Başbakan’ın oğluyla ilgili bir düzmece operasyonla ifadeye çağırma adıyla yapılan, henüz daha ifadeye çağrılmamış ne zaman yapılacağı da belli değil ama birileri herkesten önce bir iki tane gazeteci herkesten önce ifadeye çağrılma meselesini yayınlıyor. CHP’nin temsilcisi de buradan mal bulmuş mağribi gibi ‘Başbakan’ın savcılıkça aranan oğlu Başbakan’ın arabasında gidiyor ve onun nüfuzunu kullanarak yapıyor’ şeklinde açıkçası yargıya, yargılanmaya, insanların masumiyet karinesine aykırı bir şekilde davranarak burada Sayın Başbakanımızı, Sayın Başbakanımızın oğlunu, Ak Parti’yi töhmet altına bırakacak açıklamalar yapıyor. Henüz daha yargı aşamasına gelmemiş bir konuyu sanki varmış gibi ifade etmek bu seçim süreci içerisinde birilerinin kara kampanya yapmalarına çanak tutmak ve onların taşeron olarak kullanıldığı gibi taşeronun taşeronu olma durumuna getirmek söz konusu olabilir.”

 “CEMAATLE İLGİSİNİ KURABİLMEK SON DERECE ZORDUR”

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da, “Kim Sayın Başbakan’a Haşhaşileri örnek olarak vermişse sanıyorum ki büyük bir yanılgıya düşürmüşler. Çünkü Haşhaşilerin Türkiye gündeminde yer alan bir cemaatle ilgisini kurabilmek son derece zordur. Eğer Haşhaşilere benzetmek istediğiniz bir örgüt varsa bugün İslam dünyasında bunu El Kaide olarak söyleyebilirsiniz” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem