Meclis'te Arbede Çıktı

Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesi sırasında sosyal medyaya yansıyan palalı, satırlı saldırganlara ilişkin görüntüler Meclis'i de karıştırdı. CHP'lilerin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın üzerine yürümesiyle başlayan kavgada yumruk ve küfürler hav

Meclis'te Arbede Çıktı

Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesi sırasında sosyal medyaya yansıyan palalı, satırlı saldırganlara ilişkin görüntüler Meclis'i de karıştırdı. CHP'lilerin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın üzerine yürümesiyle başlayan kavgada yumruk ve küfürler havada uçuşurken, yumruk yiyen AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kaşı yarıldı.

KİM BU ELİ PALALILAR?

Torba teklifin görüşmeleri sırasında, CHP'li Süleyman Çelebi, sosyal medyada yer alan görüntülerde elinde satır, pala bulunan kişiler olduğunu söylerken, CHP'li Aytuğ Atıcı, "11 yaşındaki kızım gözyaşları içinde beni aradı 'biber gazıyla tanıştım' dedi" diye konuştu. CHP'li Özgür Özel de bu kişilerin kim olduğunu, gözaltına alınıp alınmadıklarını sordu.

SUSTURSANIZ DA KONUŞSAK

Bozdağ ise soruları yanıtlarken söze, iktidarları döneminde polis maaşlarında yapılan artışlardan söz ederek başlayınca CHP'liler tepki gösterdi. Bozdağ, oturumu yöneten Başkanvekili Sadık Yakut'a, "Sustursanız da konuşsak" deyince, Yakut birleşime ara verdi. Tartışma arada da sürdü, bazı AK Partililer bağırarak CHP sıralarına yürürken, karşılıklı söz düellosu yaşandı.

BOZDAĞ'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Aranın ardından soruları yanıtlamaya devam eden Bozdağ, CHP'li Nur Serter'in darbe sorusuna karşılık, "Seçilmiş iktidarı hukuk dışı yolla kim alaşağı indirirse, ister asker, ister sivil, ister yargı olsun darbedir. Darbenin taşeronluğunu siz iyi yaptınız, ikna odalarında darbecilere hizmetkarlık yaptınız, sizin bu konuda soru sorma hakkınız yok" dedi. CHP'liler Bozdağ'a sert tepki verirken, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da hükümet sıralarında oturan Bozdağ'ın üzerine yürüdü.

YUMRUKLAR KONUŞTU

AK Partililer ise Bozdağ'ı korumak için Tanal'ın önünde set oluşturdu. Bazı CHP'liler de Tanal'ın yardımına koşarken, karşılıklı küfür ve hakaretler edildiği duyuldu. AK Partili Bülent Turan'ın ittiği Tanal sendelerken, yumruklar da havada uçuştu. Kadın milletvekillerinin korku dolu gözlerle izlediği kavga büyürken, kavga eden CHP'lilerden Tanal ve Engin Özkoç arkadaşları tarafından güçlükle muhalefet kulisine götürüldü. AK Partililer de arkalarından kulise daldı. Bu sırada yüzüne yumruk alan AK Partili Dindar'ın kaşı yarıldı. Tanal'ın ise arbede sırasında elinden yaralandığı gözlendi.

MECLİS'TE BAKAN NÖBETİ

Kavga güçlükle yatıştırılırken, bazı AK Partililerin Bozdağ'ın oturduğu hükümet sıralarının önünde olası bir saldırıya karşı nöbet tuttukları gözlendi. Nöbet tutanlar arasında AK Parti'nin asker kökenli İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da yer aldı. AK Partili Turan, "Tanal, sayın bakanı itmek üzere elini kaldırırken biz araya girdik" derken, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, "Tanal'ın bakana vurma kastı taşımadığını düşünüyorum, ama yapılan yanlış" dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da bir milletvekillerinin yerde tekmelendiğini savundu. Kavgacı vekillerin arasında kalan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, "Nefret ediyorum bu erkeklerin kavgasından" tepkisini verdi.

GÜLER: PALALILAR YAKALANDI

Genel Kurula verilen uzun aranın ardından kavga yatıştırılırken, söz alan İçişleri Bakanı Muammer Güler, satırlı, palalı iki kişinin bölge esnafı olduğunu, güvenlik güçlerince yakalandığı ve haklarında gerekli işlemin yapıldığı bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler