Meclis, israf sorununa el atacak

TBMM Dilekçe Komisyonu, kendilerine ekmek israfı konusunda mektup gönderen vatandaşı ziyaret etmesinin ardından, bu konuyu incelemeye aldı.Üç alt komisyonla çalışmalarını sürdüren Dilekçe Komisyonu, bu komisyonların çalışmalarını tamamlamasından sonra bir

Meclis, israf sorununa el atacak

TBMM Dilekçe Komisyonu, kendilerine ekmek israfı konusunda mektup gönderen vatandaşı ziyaret etmesinin ardından, bu konuyu incelemeye aldı.

Üç alt komisyonla çalışmalarını sürdüren Dilekçe Komisyonu, bu komisyonların çalışmalarını tamamlamasından sonra bir komisyon da israf konusu için kuracak.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mehmet Daniş, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, alt komisyon ile toplumda tasarruf için duyarlılık oluşturmak istediklerini belirtti.

Daniş, komisyon kurulduğunda sivil toplum örgütlerini çağırıp, dinlediklerini ifade ederek, ''İsrafa yönelik, topluma mesaj verelim istiyoruz. Diğer gıdaların sunumunda ambalajlama ve paketleme olduğu için belki o kadar israf yok ama ekmekte gözle görülebilen bir israf var'' dedi.

Daniş, TBMM lokantalarındaki ekmek israfını ele alıp almayacaklarına ilişkin soruya, ''Belki Meclisten başlamak da isabetli olur'' karşılığını verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, kamu kurumlarında enerji tasarrufuyla ilgili ciddi bazı önlemler aldığına işaret eden Daniş, ''İlgili sivil toplum örgütleriyle oluşacak yapıda, belki şu anda aklımıza gelmeyen boyutuyla israf konusu tartışılabilecek'' diye konuştu.

Daniş, israfın çok geniş bir alan olduğunu kaydederek, toplu taşım araçlarının tercih edilmemesinin bile bir israf olarak algılanabileceğini söyledi.

Komisyon geçtiğimiz haftalarda, çöpe atılan ekmeleri toplayarak büyükbaş hayvan yetiştiricilerine ücretsiz veren Hakkı Gökbulut'u ziyaret etmişti. 7 yıldır gönüllü olarak, her gün 3 sokaktan, çöpe atılan 2 çuval ekmek toplayan Gökbulut, yaşanan israfa dikkati çekmek için TBMM Dilekçe Komisyonuna mektup göndermişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem