Meclis Başkanı Çiçek'ten önemli açıklamalar

Meclis Başkanı Cemil Çiçek: Şehit savcımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu yaşadığımız son acı olsun. Bugün aynı zamanda İnönü zaferlerinin yıldönümü. 30 yıldır bizi terörle zayıf duruma düşürmek istyenler var.Terör bir insanlık suçudur. İnsanlığa karşı i

Meclis Başkanı Çiçek'ten önemli açıklamalar

Meclis Başkanı Cemil Çiçek: Şehit savcımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu yaşadığımız son acı olsun. Bugün aynı zamanda İnönü zaferlerinin yıldönümü. 30 yıldır bizi terörle zayıf duruma düşürmek istyenler var.

Terör bir insanlık suçudur. İnsanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Dün yaşanan olay iki kandırılmış sapkının çok ötesindedir.

Terör dış destek almazsa bir hafta yaşayamaz. Hangi ülkelerden geldikleri, hangi ülkelerde kampları olduğu bellidir. Neden bu örgütlerin kökü kazınamıyor derseniz? Dış destek derim.

Türkiye Cumhuriyet'i bir örgütle değil, onun destekçisi devletlerle ve arkasındaki güçle savaşıyor. Terör terördür. Tüm insanlığın buna karşı durması lazım.

Asrın vebası olan teröre karşı uluslararası bir tepki olmadığı takdirde bunun kökü kazınmaz.

Terör örgütleri arasında ayrım yapılıyor. Fransa'da terör eylemi gerçekleştiğinde dünya ayağa kalkıyor. Ama Boko Haram 2 bin kişiyi öldürüyor kimseden ses yok.

Benim diplomatik pasaportla bu kadar rahat giriş çıkış yapamayacağım ülkelerde iadesi söz konusu olan terör örgütü mensuplarının nasıl kolaylıkla oralara girip çıktığını biz biliyoruz.

30 yıldır süren terör eylemlerine milletimiz tuzağa düşmedi. Terörle mücadelenin birinci yolu: Kardeşliğimizi tesis etmektir.

Türk yargısı bu acıyla ilk kez karşılaşıyor değil. Yargı her seferinde bunun üstesinden geldi.

Türkiye'nin terör sorunu var. Bu coğrafyada maalesef böyle. Bize düşen teröre karşı ortak tavır almaktır.

Soru ve Cevap:

Adliye'deki güvenlik sorunu mu var?

Kim olursa olsun kurallara uymalı, X-Rayden hepimiz geçelim. Yeni geldiğim Avrupa ülkesinde

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler