Meclis Başkanı bugün seçilecek

AK Parti Adayı İsmet Yılmaz, CHP Adayı Deniz Baykal, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın yarıştığı seçimde, ilk iki turda adaylardan hiç biri üye tam sayısının üçte ikisine tekabül eden 367 oya ulaşamadı. Böylece başkanlık seçimi bugünkü üçüncü ve gerekirse dördüncü tura kaldı.

Meclis Başkanı bugün seçilecek

İLK TUR

İlk turda İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 125 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 81 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 81 oy aldı. 545 vekilin katıldığı oylamada 2 oy da boş çıktı.

İKİNCİ TUR

İkinci turda ise İsmet Yılmaz 256 oy, Deniz Baykal 128 oy, MHP Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu 80 oy ve HDP Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat 80 oy aldı.

ŞİMDİ NE OLACAK ?

Üçüncü turda Meclis Başkanlığı için gerekli oy sayısı 276. Bu oyu alan aday çıkmazsa, ilk iki adayın yarışacağı dördüncü ve son turda en çok oy alan kişi başkan seçilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler