MEB geç kaldı, milli proje artık korumasız!

   -Milli Eğitim patentli akıllı tahtalar, yurt dışında korumasız kaldı.   -Çünkü bakanlık, uluslararası patent müracaatını süresi içinde yapmadı.   -Bu sebeple, Türkiye'nin akıllı tahtalarını yurt dışında isteyen firma, hiçbir patent ücreti ödemeden üret

MEB geç kaldı, milli proje artık korumasız!

   -Milli Eğitim patentli akıllı tahtalar, yurt dışında korumasız kaldı.
   -Çünkü bakanlık, uluslararası patent müracaatını süresi içinde yapmadı.
   -Bu sebeple, Türkiye'nin akıllı tahtalarını yurt dışında isteyen firma, hiçbir patent ücreti ödemeden üretebilecek.


Milli Eğitim Bakanlığı 'nın FATİH Projesi dahilinde ürettiği akıllı tahtalar için uluslararası patent başvurusu yapmadığı ortaya çıktı.

Akıllı tahta ları üreten Milli Eğitim, Türkiye için panentini aldı. Ancak bakanlık, başvurusu süresi geçtiği halde başvuru yapmayınca akıllı tahtanın uluslarası patentini alamadı. Uluslararası patent olmadığı için de akıllı tahtalar yurt dışında korumasız kaldı.

Patentin alınamaması birçok olumsuzluğu beraberinde getirecek. İsteyen herhangi bir firma Türkiye'den izin almadan akıllı tahtayı üretebilecek. Üstelik hiçbir patent bedeli ödemeden.

Akıllı tahtalar FATİH projesi nin en önemli adımlarından biri. Proje kapsamında 41 bin 996 okul için 347 bin 367 akıllı tahta alınması ve 2015 yılının sonuna kadar bütün sınıflara akıllı tahta yerleştirilmesi planlanıyor.

Patent mevzuatına göre Türkiye'de alınan bir patent sadece Türkiye sınırları içinde geçerli. Herhangi bir buluşun diğer ülkelerde de korunabilmesi için o ülkelere ait patent başvurusunun yapılması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler