MEB, Daha İyi Bir Okul Yarışması Düzenliyor

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK), kapsamında düzenlenen 'Daha İyi Bir Okul' yarışmasına mesleki ve teknik eğitim veren liselerde okuyan öğrenciler başvurabi

MEB, Daha İyi Bir Okul Yarışması Düzenliyor

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK), kapsamında düzenlenen 'Daha İyi Bir Okul' yarışmasına mesleki ve teknik eğitim veren liselerde okuyan öğrenciler başvurabilir.

Öğrencilerin fikirlerini ortaya çıkarmak ve bu yolla kamuoyunun dikkatini mesleki ve teknik eğitimin önemine çekmeyi hedefleyen yarışmada, öğrenciler, kendi bakış açılarıyla ideal bir mesleki ve teknik eğitim okulu tasarlaması gerekiyor. Daha iyi ve ideal bir mesleki ve teknik eğitim okulu konseptinin öğrencilerin gözünden anlatılması amaçlanan yarışma, konuyla ilgili her türlü temaya açık. Öğrenciler tasarımlarını resim, fotoğraf, fotoğraf kolajları, resim ve kısa filmler, sunu gibi eserlerle anlatabilir.

Yarışmaya, Van, Kars, Şanlıurfa, Erzurum, Batman, Diyarbakır, Sivas, Malatya, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Samsun, Elazığ, Kastamonu, Kayseri, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Hakkari, Mardin, Şırnak, Siirt, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Tunceli, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Yozgat, Çankırı, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya'daki mesleki ve teknik eğitim veren orta öğretim kurumlarının, 10-11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrenciler katılabilir.

Yarışmaya başvurular 3 Şubat'ta sona ermesi planlanıyor. Yarışmada ilk 5'e giren konsept veya eser sahibi öğrenciler, Türkiye'de METEK kapsamındaki 5 günlük yurt dışı çalışma ziyaretine katılabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler