Mayına dayanıklı 'Kirpi'ler sınırda!

Hakkari'de son günlerde terör örgütü PKK'nın düzenlediği mayınlı saldırılar ardınan askeri sevkiyatlar artık mayına dayanıklı 'Kirpi' olarak bilinen zırhlı araçlarla yapılıyor. Kirpilere  sinyal bozucu jammerlar da eşlik ediyor.Son günlerde artan mayınlı

Mayına dayanıklı 'Kirpi'ler sınırda!

Hakkari'de son günlerde terör örgütü PKK'nın düzenlediği mayınlı saldırılar ardınan askeri sevkiyatlar artık mayına dayanıklı 'Kirpi' olarak bilinen zırhlı araçlarla yapılıyor. Kirpilere  sinyal bozucu jammerlar da eşlik ediyor.

Son günlerde artan mayınlı saldırılar ardından yol güvenliği en üst düzeye çıkarıldı. Özellikle sınır bölgelerine gönderilen ve mayına dayanıklı 'Kirpi' modeli zırhlı araçlar bu konuda en çok tercih edilen araçlar oluyor. Sınır bölgelerine asker ve mühimmat sevkıyatı bu araçlarla yapılıyor.

Son olarak Hakkari Vali Yadımcısı Edip Çakıcı'ya Hakkari-Çukurca karayolunda mayınlı saldırı yapılması ardından bölgeye çok sayıda birlik sevkedildi. Bu birlikler de yine saldırının yaşandığı Hakkari-Çukurca karayolundan sınıra 'Kirpi' modeli zırhlı araçlarla yapıldı. 30 araçlık konvoya sinyal bozucu jammer araçları eşlik ederken, konvoyun geçişi sırasıda hakim tepelerde korucular ve askerler de yol güvenliğini sağladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler