Mavi kapakta ilk hedef aşıldı!

Esenler Belediyesi'nin "Kapakları topla gel, kalmasın artık engel" sloganıyla yürüttüğü plastik kapak kampanyasına yurt içi ve yurt dışından destek gelmeye devam ediyor.Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından "Kapakları topla gel,

Mavi kapakta ilk hedef aşıldı!

Esenler Belediyesi'nin "Kapakları topla gel, kalmasın artık engel" sloganıyla yürüttüğü plastik kapak kampanyasına yurt içi ve yurt dışından destek gelmeye devam ediyor.

Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından "Kapakları topla gel, kalmasın artık engel" sloganıyla hayata geçirilen mavi kapak kampanyasına bir destek de Küçükçekmece'den geldi. Küçükçekmece Gültepe Mahallesi'nde yaşayan Küçükçekmece Özürlüler Spor Kulübü Kurucu Üyesi Barış Suluhan, topladığı bin 400 kilogram plastik mavi kapağı Esenler Belediyesine teslim etti. Kapakları teslim alan Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Şahin, plastik kapak kampanyasına destekleri dolayısıyla Suluhan'a teşekkür belgesi takdim etti. Toplanan mavi kapaklarla alınacak tekerlekli sandalyelerin engelli vatandaşlara dağıtılacağını söyleyen Şahin, mavi kapak kampanyası çerçevesinde 1001 adet akülü tekerlekli sandalyeyi engellilere dağıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Van'da meydana gelen deprem felaketlerinde mağdur olan engellilere de tekerlekli sandalye yardımı yapacaklarını kaydeden Şahin, mavi kapak kampanyası kapsamında; bugüne kadar toplanan kapak miktarının 55 tona, dağıtılan sandalye miktarının da 501 adete ulaştığını söyledi.  

Mavi kapaklar yankı uyandırdı

Plastik kapakların geri dönüşümünü sağlayarak, engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılayan Esenler Belediyesi'ne sadece ilçe sınırlarından değil, yurt içi ve yurt dışından da destek geliyor. Almanya, Hollanda, ABD, Fransa gibi ülkelerden de büyük yankı uyandıran projeye; destek veren illerimiz ise şöyle:

Çanakkale, Antalya, Kocaeli, Konya, Şanlıurfa, Giresun, Edirne, Bayburt, Gümüşhane, Bartın, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Uşak, Diyarbakır, Isparta, Rize, Şırnak, Adana, Sinop, Ankara, Bursa, Sakarya, Adana, Niğde, Kocaeli, İzmir, Yozgat, Osmaniye, Kahramanmaraş, Iğdır, Düzce, Kayseri, Hatay, Burdur, Zonguldak, Karabük, Kütahya, Sivas, Van, Çorum, Artvin, Trabzon, Muğla, Mardin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler