Marmara Depremi’ni bir daha yaşadılar

1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'ni anma etkinlikleri kapsamında Bağcılar'da temsili olarak deprem ve arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Deprem anının canlandırıldığı tatbikat, vatandaşlar tarafından merakla izlendi.Bağcılar Belediyesi v

Marmara Depremi’ni bir daha yaşadılar

1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'ni anma etkinlikleri kapsamında Bağcılar'da temsili olarak deprem ve arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Deprem anının canlandırıldığı tatbikat, vatandaşlar tarafından merakla izlendi.

Bağcılar Belediyesi ve Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği'nin 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen anma programında, depremde hayatını kaybeden binlerce vatandaş dualarla anıldı. Felaket sırasında hayatını kaybedenler için Bağcılar Meydanı'nında düzenlenen anma programında, deprem ve depreme karşı alınması gerekenler hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte, Başbakanlık Acil Durum Müdürlüğü ile Arama Kurtarma Derneği yetkilileri tarafından deprem bilincinin oluşması konusunda sunumlar da yapıldı.

"DEPREMLE YAŞAMAK ZORUNDAYIZ"

Vatandaşların depreme karşı daha bilinçli hale gelmesi ve gerekli önlemleri almaları noktasında çaba gösterdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Şahin, Türkiye'nin her an deprem riskiyle karşı karşıya olduğunun altını çizdi. Depremin zararlarından korunmak için dayanıklı yapıların inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Deprem ülkesiyiz, iki tane fay hattı olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu gerçeği vatandaşlar olarak bilmek durumundayız ve depremle yaşamak zorundayız. Bundan dolayı binalarımızı ve şehirlerimizi depreme dayanıklı bir şeklinde inşa etmemiz gerekiyor. Biz bu anlamda Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği işbirliği içerisinde bu gerçeği bir kez daha dile getirmek, vatandaşları bu konuda daha bilinçli hale getirmek için bu akşam buradayız" ifadelerini kullandı.

DEPREM GERÇEĞİ VATANDAŞLAR İÇİN

Deprem ve arama kurtarma tatbikatı hakkında bilgiler veren Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği(YARKUR) Başkanı Göksel Çevirgen ise, "Burada kartondan minyatür evler yaptık. Bunların bir kısmında yangınlar çıkıyor, bir kısmı depremin etkisiyle yıkılıyor, bir kısmına da bir şey olmuyor. Burada sağlık ekipleri, vatandaşlar, itfaiye yani bir afet durumunda olması gereken tüm birimleri vatandaşlarımıza göstermek istedik. Bilinçsiz vatandaşlar olarak neler yaptığımızı, birşeyler öğrendiğimizde yada uzman ekiplerimizi gördüğümüzde nasıl davranmamız gerektiğini bütün vatandaşlarımızın görmesini istedik" şeklinde konuştu.

DEPREM TATBİKATI NEFES KESTİ

Yıldızlar Arama Kurtarma Derneği (YARKUR) üyeleri tarafından gerçekleştirilen deprem tatbikatı da adeta nefes kesti. Deprem anının temsili olarak canlandırıldığı tatbikat sırasında evlerin enkazı altında mahsur kalanlar, arama kurtarma görevlileri tarafından kurtarıldı. Depremin etkisiyle bazı evlerde çıkan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından anında müdahale edilerek söndürüldü. Temsili olarak canlandırılan deprem anındaki telaş ve korkulu anlar ise gerçeğini aratmadı.

Program sonunda büyük felakette hayatını kaybedenleri anmak için toplanan vatandaşlar, meşalelerle yürüdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem