Maliye Bakanı Şimşek konuştu!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Türk Grişişmciler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Avrupa'nın içinde bulunduğu borç krizine dikkat çekerek "Avrupa'daki sorunlar Türkiye'ye fon akışını sınırlasa da bu durum geçici, Türkiye'ye fon akışının devam edeceğine

Maliye Bakanı Şimşek konuştu!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Türk Grişişmciler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Avrupa'nın içinde bulunduğu borç krizine dikkat çekerek "Avrupa'daki sorunlar Türkiye'ye fon akışını sınırlasa da bu durum geçici, Türkiye'ye fon akışının devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Bizim değişim ve dönüşüm için AB'ye ihtiyacımız var, AB'nin de eminim bizim dinamizmimize ihtiyacı var'' dedi.

TÜRKİYE'NİN HER ZAMAN BİR B PLANI VAR!

Şimşek, AB krizine karşı Türkiye'nin her zaman bir B planı olduğunu ifade ederek "Avrupa'nın bir an önce bu yangını kontrol altına alması temennimiz, bunun olmaması için hiç bir sebep yok, sorunu iyi anladıkları kanısındayız" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE KRİZE HAZIRLIKLI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin krize hazırlıklı olduğunu vurgularken "İşler kötü giderse hareket alanımızın olması için çalışıyoruz" dedi. Merkez Bankası'nın para basmadığını aksine para çektiğini belirterek Türkiye'nin krize hazırlıklı olduğuna dikkat çekti.

"CÂRi AÇIK OLSA DA FİNANSAL İSTİKRAR SAĞLAM"

Şimşek, Türkiye'de câri açık olsa da finansal istikrarın oldukça sağlam olduğunu ifade ederek "Kurdaki hareket önümüzdeki dönemde cari açığı olumlu etkiler" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem