MAliye Bakanı Şimşek: "Her 100 liranın 24’ü eğitime gidiyor"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de toplanan her 100 liralık verginin 24 lirasının eğitime harcandığını söyledi.Gaziantep Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Şahinbey Yüzme Havuzu Gençlik ve Spor Merkezi'nin temeli Maliye Bakanı Mehm

MAliye Bakanı Şimşek: "Her 100 liranın 24’ü eğitime gidiyor"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de toplanan her 100 liralık verginin 24 lirasının eğitime harcandığını söyledi.

Gaziantep Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Şahinbey Yüzme Havuzu Gençlik ve Spor Merkezi'nin temeli Maliye Bakanı Mehmet Şimşek" tarafından atıldı.

Şahinbey İlçe Belediyesi, tarafından Şahintepe Mahallesi'nde 6 bin 700 metrekare alan üzerine yaptıracağı 5 katlı sosyal tesisin temelini törenle attı.

Şahintepe Mahallesi'nde yapılan törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, meclise gönderdikleri 2016 bütçesinde en fazla payı 107 milyar lira ile eğitime ayırdıklarını ifade ederken, Türkiye'de toplanan verginin yüzde 24'ünü de yine eğitime aktardıklarını söyledi.

Eğitime çok önem verdiklerini ve hem bütçeden hem de vergiden ayrılan payın bunun en bariz göstergesi olduğunu kaydeden Şimşek, "Dün sabah 2016 bütçesini meclise gönderdik. O bütçede en büyük pay nereye gidiyor, eğitime gidiyor. Yani bütçenin 107 milyar lirası eğitime gidiyor. Bu oran 2002'de 11 milyar liraydı. Şimdi 11 nere, 107 nere. Türkiye'de toplanan her 100 liralık verginin yani hazine, maliye olarak milletten topladığımız 100 lira verginin 24 lirasını eğitime harcıyoruz. Bu gelirin 21 lirasını sağlığa, 21 lirasını sosyal güvenliğe yani emekliye destek olarak veriyoruz. Geriye kalan büyük kısmı da yatırım ve çiftçimize destek vs. Eskiden böyle miydi? Bakın 10 yıl bir ülkenin tarihinde çok kısa süredir ama 13 yıl önce 2002 yılında bu ülke milletten topladığı verginin yüzde 86'sını faize ödüyordu. Millete yatırım yapacak, belediyelere kaynak aktaracak, hatta işçisinin, memurunun maaşını ödeyecek kapasitesi kalmamıştı" dedi.

BİR BAKANLIĞIN YAPACAĞI ESERLERE BEDEL ŞEYLER YAPILIYOR

Şahinbey Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerin dikkat çeken Bakan Şimşek " Bunlar öyle ufak tefek eserler değil. Eski Türkiye'de bir bakanlığın dahi bir yılda bir ilde yapacağı eserlere bedel hem maliyet olarak hem de görkem olarak bu türden eserler. Bu semte baktığımız zaman her yer inşaat. Bir taraftan okullar, bir taraftan sosyal tesisler ve bir taraftan da muhteşem köprülü kavşaklar yapılıyor. AK Parti eser siyaseti yapıyor. Ben tekrar bu eserimizin hayırlı olmasını diliyorum ve başkanlarımızı tekrar tebrik ediyorum" diye konuştu.

SOSYAL TESİS YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Şahinbey Belediyesi olarak eğitime ayrı bir önem verdiklerini belirterek, " Bu yapacağımız tesis 4 mahallemizde 125 bin kişilik nüfusa hitap edecek bir alanda bulunuyor. Bu yapacağımız tesis 13 bin metrekare alan üzerine olacak. Yapacağımız tesisin maliyet 9 milyon 800 bin lira olacak. Bodrum kat, zemin kat ve onun üzerinde 3 kat olacak. Tesiste 47 adet derslik, anaokulu, spor merkezi, konferans salonu, kütüphane ve kafeterya bulunacak. Kompleks bir yapıya sahip olacak tesiste ayrıca Türk hamamı ile Sauna bulunan havuz yapacağız. Baktığımız zaman dev bir tesis olacak. Bu tesisimiz için 400 gün süre verdik. İnşallah bu kadar kısa sürede bu tesisi yaptırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla temel atıldı.

MAliye Bakanı Şimşek:

MAliye Bakanı Şimşek:

MAliye Bakanı Şimşek:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler