Maliye 5 bin vergi müfettişi alacak

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eşkişehir'de katıldığı bir konferansta yaptığı açıklamada "5 -6 bin civarında vergi müfettişi alacağız" dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de mali konularda teknolojik hizmet vermek için seferberlik ilan ettiklerini,

Maliye 5 bin vergi müfettişi alacak

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eşkişehir'de katıldığı bir konferansta yaptığı açıklamada "5 -6 bin civarında vergi müfettişi alacağız" dedi.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de mali konularda teknolojik hizmet vermek için seferberlik ilan ettiklerini, önümüzdeki iki yıl içerisinde de 5 bin civarında vergi müfettişi alacaklarını söyledi.
 
Şimşek, "Beyanların yüzde 90'ı elektronik ortamdan geliyor. Elektronik denetime bile geçeceğiz. Bundan sonra denetimleriniz bile artık elektronik olacak. Bakın her şeyinizi elektronik ortamda kayıt altına alın, arşivleyin." dedi.
 
Vergi konusunun çok önemli olduğunu aktaran Bakan Şimşek, "Vergi müfettiş sayısını 12 bine çıkartacağız. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Bir iki yıldır vergi müfettişi alımı konusundaki işlerimiz biraz aksak gitti. Ama gelecek yıl bu işi bitireceğiz, 5 -6 bin civarında vergi müfettişi alacağız. Böylelikle vergi müfettişi sayısını 12 bine çıkartacağız ve işlerimiz daha güzel, kontrollü ve rahat olacak. Bu konudaki kapasiteyi artıracağız." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem