Mali Şube’de gece faresi

Şüphelileri arasında geçtiğimiz günlerde istifa eden eski bakanlar Muammer Güler, Ertuğrul Bayraktar ve Zafer Çağlayan’ın oğullarının da bulunduğu Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. 17 Aralık’ta başlayan opera

Mali Şube’de gece faresi
Şüphelileri arasında geçtiğimiz günlerde istifa eden eski bakanlar Muammer Güler, Ertuğrul Bayraktar ve Zafer Çağlayan’ın oğullarının da bulunduğu Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. 17 Aralık’ta başlayan operasyona ilişkin bilgilerin saklandığı Mâli Şube’nin bilgisayarlarına girildiği anlaşıldı.
 
ZEKERİYA ÖZ ALMIŞTI
 
Kamera kayıtlarıyla belgelenen olayda, ortam karanlık olduğu için odaya giren kişinin kimliği tespit edilemedi. Bu kişinin bilgisayarlardan veri alışverişi yaptığı anlaşıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
 
Belgelerin orijinallerinin geçen hafta Zekeriya Öz tarafından korumaya alındığı öğrenilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Türkiye’yi sarsan Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nun üçüncü gününde Emniyet Müdürlüğü’ne giderek üçüncü kattaki operasyon merkezine girmişti. Bu sürpriz ziyaretin nedeni daha sonra ortaya çıkmıştı.
 
Zekeriya Öz’ün, gözaltına alınan şüphelilere sorulması planlanan soruların değiştirilmesini ve bazı soruların çıkarılmasını önlemek için Emniyet Müdürlüğü’ne gidip tutanak tuttuğu anlaşılmıştı.
 
İHBAR ALMIŞTI
 
Öz’ün, özellikle eski bakanların çocukları ile ilgili telefon görüşmeleri konusunda bazı bölümlerin kayıtlara geçmeyeceği, çıkarılacağı veya değiştirileceği yönünde ihbar alması üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne gittiği anlaşılmıştı. Soruşturmayı yürüten şube müdürleri ve sorgulamayı yapan görevlilerle bizzat görüşen Öz’ün şüphelilere sorulacak soruların mühürlü bir örneğini alarak tutanak tuttuğu bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem