Malatya'da 4,7 şiddetinde deprem

Malatya'nın Darende ilçesi Çukurkaya köyünde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Malatya'da 4,7 şiddetinde deprem

Malatya'da merkez üssü Darende olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 13.01'de merkez üssü Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Çukurkaya köyü olan 4.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem Malatya ve Elazığ ile çevre bölgelerde de hissedildi.

Malatya Valisi Doç.Dr. Ulvi Saran, Darende ilçesinde meydana gelen depremde can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.

Vali Saran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: '13.00 sularında Darende İlçemizin Çukurkaya Köyü'nde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4,7 büyüklüğünde bir deprem vukua geldi. Bize intikal eden bilgilere göre, can ve mal kaybı yok. Bu hafif şiddette bir deprem. Umarız bundan sonrada olumsuz bir sonuç ortaya çıkmaz. Şuanda olumsuz bir tablo yok. Bölgeye bir ekip gönderilmesini gerektiren bir durum yok. Olumsuz bir sonuç intikal etmediği için ekip gönderilmedi. Amabiz sonuçlarını daha etraflıca araştırıyoruz.'

Saran, vatandaşları depreme karşı tedbirli olmaları hususunda uyararak, 'Türkiye, birçok bölgesiyle deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Depreme karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmaları ve temel koruyucu önlemlere dikkat etmeleri konusunda bir uyarıda bulunuyoruz. Uzun vadede yapılması gerekenler konusunda zaten vilayetimiz, teknik elemanlarımız gereken çalışmaları yürütüyorlar' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem