Makyaj yapanlar dikkat!

Soğuklarla birlikte kadınların su ve deterjanlardan dolayı ellerinde çatlaklar oluştuğunu belirten Fıçıcıoğlu, nemlendirici kullanmaları gerektiğini belirtti.VAZELİNİ TAVSİYE EDERİMBayanların soğuktan su ile temaslarında deri bütünlüğünün bozulduğunu ifad

Makyaj yapanlar dikkat!

Soğuklarla birlikte kadınların su ve deterjanlardan dolayı ellerinde çatlaklar oluştuğunu belirten Fıçıcıoğlu, nemlendirici kullanmaları gerektiğini belirtti.

VAZELİNİ TAVSİYE EDERİM

Bayanların soğuktan su ile temaslarında deri bütünlüğünün bozulduğunu ifade eden Fıçıcıoğlu, “Deri tabakasının eski haline gelebilmesi için bol bol nemlendirici kullanmalarını söylüyoruz. Sıvı sabun pek tavsiye etmiyoruz, genellikle kalıp sabun tavsiye ediyoruz. Çok ilerlemiş durumlarda ise ilaçlarla tedavi ediyoruz. Sonuç olarak soğuklardan kendimizi korumalıyız. Trakya Bölgesi’nde sıklıkla görülen bir enflomasyon var. El ve ayak parmaklarında kızarıklık ve morluk şikayetleriyle bize geliyorlar. Bunlar hep soğuğa bağlı olarak oluşabilen reaksiyonlar. Soğuklardan korunmanın bir yolu da çalışırken eldiven giyilmesi gerekir. Maalesef halkımızda eldiven giyme alışkanlığımız yok. Eldiven giyilmesi gerektiğini söylediğimizde eldivenle çalışamadıklarını söylüyorlar. Sobalı evlerde ve odalar arasındaki ısı değişiminden de ortaya çıkabiliyor bu tür rahatsızlıklar. Tavsiyemiz eldiven giyilmesi. Pratik nemlendiriciler olarak da her yerde bulunabilecek vazelini tavsiye edebilirim. Ulaşılabilecek en kolay ve uygun fiyatlı nemlendirici katı vazelindir. Her yerde var, marketlerde, eczanelerde rahatlıkla bulunabilir” şeklinde konuştu.

GENÇLERE MAKYAJ UYARISI

Gençlerin makyaj konusunda ısrarcı olduklarını belirten Fıçıcıoğlu, gençleri makyaj konusunda uyardı. Fıçıcıoğlu, “Hiçbir makyaj malzemesi yoktur ki gözenekleri tıkamasın. Bu yüzden gözenekler tıkanarak sivilcelere sebep olur. Sivilcenin tek sebebi makyaj değil ama artırıcı, tetikleyici bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Sivilce tedavisi 2 gün süren bir tedavi değil, uzun sürede tedavi edilmesi gerekiyor. Tavsiyelerimiz, cildinizi temiz tutun, ilaçlarınızı düzenli kullanın, yüzünüze yağlı merhemler sürmeyin şeklinde uyarılarımız oluyor. Gençlere sivilcelerini sıkmalarını önermiyoruz, çünkü sıkılan bölgedeki deri zarar görerek iz kalıyor. Özellikle gençlerin izlerini tedavi etmek çok daha zor oluyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler