Mahkemeden CHP'ye şok!

Kılıçdaroğlu'nun törene gelmemesinin ardındaki gerçek ise bugün ortaya çıktı. İddiaya göre, Anayasa Mahkemesi, CHP'ye davetiye göndermedi.  Anayasa Mahkemesi'nin dün düzenlenen 49. Kuruluş Yıldönümü töreninde sadece Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le, iktidar

Mahkemeden CHP'ye şok!

Kılıçdaroğlu'nun törene gelmemesinin ardındaki gerçek ise bugün ortaya çıktı. İddiaya göre, Anayasa Mahkemesi, CHP'ye davetiye göndermedi.

 

Anayasa Mahkemesi'nin dün düzenlenen 49. Kuruluş Yıldönümü töreninde sadece Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le, iktidar partisinin temsilcileri yer aldı.

 

Başbakan Erdoğan ve çok sayıda bakanın hazır bulunduğu törende, CHP, MHP ve BDP'den katılım olmadı. Eskiden bu yana etkinlikleri için sadece anamuhalefet partisine davetiye gönderdiği bilinen Anayasa Mahkemesi'nin bu kez de aynı yöntemi izlediği, MHP ve BDP'ye davetiye göndermediği ancak davetiye gönderdiği CHP'nin de törene katılmadığı yorumu yapıldı. Törenin yapıldığı saatte gazetecilerce sohbet eden Anayasa Mahkemesi yetkilileri de CHP'ye davetiye gönderdikleri bilgisini verdi.

 

KILIÇDAROĞLU YALANLADI

Törenin yapıldığı saatlerde Zonguldak'taki mitingte bulunan Kılıçdaroğlu ise, "Bana davetiye gelmedi. Partiye ve TBMM'deki sekreterime özellikle sordum. Davetiye gönderilmediğini söylediler" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu iddiası, akşam saatlerinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç tarafından da doğrulandı. Kılıç, davetiyenin gönderilmemesini, "Yasada yeri olmadığı için gönderilmedi" diye açıkladı.

 

Bu arada protokol listesinde anamuhalefet lideri 4., Anayasa Mahkemesi Başkanı 6. sırada yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem