Mahkeme 2 komutanı tutukladı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı.  Eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan

Mahkeme 2 komutanı tutukladı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı.

  Eski Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun avukatı Erol Aras, adliye önünde gazetecilere açıklamada bulundu. Aras, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 5 kişiden 2'sinin tutuklandığını 3'ünün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi.

Adli kontrol şartının haftada bir gün imza verilmesi şeklinde uygulanacağını ifade eden Aras, "Orgeneral Ceylanoğlu'na 4 Şubat 1997 tarihindeki tankların yürütülmesi soruldu. 28 Şubat ile ilgili başka herhangi bir somut suçlama yöneltilmedi" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem