"Mağdurları dolandırıyorlar"

Bayram ve yaz tatillerinde kazaların artmasıyla birlikte bu alandaki gelişmelerinde çok sayıda avukatı harekete geçirdiği ortaya çıktı.Çok sayıda avukatın vatandaşın haberinin olmadığı Zorunlu Koltuk Sigortası peşine düştüğü öğrenildi. Hazine ve sektör te

"Mağdurları dolandırıyorlar"

Bayram ve yaz tatillerinde kazaların artmasıyla birlikte bu alandaki gelişmelerinde çok sayıda avukatı harekete geçirdiği ortaya çıktı.

Çok sayıda avukatın vatandaşın haberinin olmadığı Zorunlu Koltuk Sigortası peşine düştüğü öğrenildi. Hazine ve sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre sigorta şirketleri tarafından toplu taşımada kaza sonrası ölen veya sakat kalanın ailesine ödenen 175 bin liralık Zorunlu Koltuk Sigortası avukatlar tarafından takip ediliyor.

YÜKSEK ÜCRET ALIYORLAR

Özel kaza organizasyon ekibi oluşturulurken bu kalem önemli bir gelir kapısı olarak kullanılıyor. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre oluşturulan özel avukat ekibi kaza nerede ise oraya gidiyor. Geride kalanlardan vekalet talep ediliyor. Vekalet için 50 bin lira bir bedel ödenirken geriye kalan 125 bin TL avukatlık ücreti olarak kalıyor. Ya da sigorta şirketinden tahsil edilen paranın yüzde 40-50 oranında avukatlar tarafından işlemlerin takibi için alınıyor.

GAZETEDEN TAKİP

Bazı avukatların koltuk sigortasını almak için gazete sayfalarındaki kaza haberlerini yakın takibe aldığı belirtiliyor. Avukatların kazada ölenlerin yakınlarına çiçek dahi götürdüğünü ifade eden sektörden üst düzey bir firma yetkilisi, anında kaza mahalline giden avukatların bile olduğunu belirtti.

Yetkili "Aileden vekaletnameyi alıyorlar. Normalde kaza sonrasında sekiz gün içerisinde ödeme yapılması gerekiyor. Herhangi bir şirket yapmazsa hemen icra takibi başlatılıyor. Hem koltuk sigortası parasını alıyorlar hem de kendi avukatlık ücretini yüksek fiyatla çıkarıyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem