LYS'de ilk yanlışlık!

Şehitlik Lisesi Mezunu 18 yaşındaki Melik Fırat Avunç, 19 ve 25 Haziran tarihlerinde girdiği LYS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra diploma notunun eksik yazıldığını farketti. Okuldan aldığı diploma notu 76.42 olan Avunç, ÖSYM merkezinin geçtiğmiz P

LYS'de ilk yanlışlık!

Şehitlik Lisesi Mezunu 18 yaşındaki Melik Fırat Avunç, 19 ve 25 Haziran tarihlerinde girdiği LYS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra diploma notunun eksik yazıldığını farketti. Okuldan aldığı diploma notu 76.42 olan Avunç, ÖSYM merkezinin geçtiğmiz Perşembe günü açıkladığı sınav sonuçları belgesinde 46.42 olarak yazıldı.

Dersane öğretmenlerinin yardımı ile ÖSYM Diyarbakır bürosuna annesi ve ablasıyla giden Melik Fırat Avunç, nasıl itirazda bulunacağını öğrendikten sonra ablası Sergül Avunç ile birlikte ÖSYM merkezini telefonla aradı. Abla Sergül Avunç, ÖSYM Diyarbakır bürosundaki yetkililerin konu ile ilgilenmediklerini belirterek, "Daha sonra Ankara'da ÖSYM merkezini telefonla aradık. Orada da alaylı bir tavırla karşılandık ve telefonu yüzümüze kapattılar. Ancak biz gerekli belgeleri tamamlayarak hatanın düzeltilmesi konusunda ittirazda bulunduk. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra 15 gün içerisinde tercih yapılması gerekiyor. Sınav sonuçları Perşembe günü açıklandı biz de Cuma günü itirazda bulunduk. ÖSYM yetkilileri her gün televizyonlarda sınavın sorunsuz geçtiğini söylüyor ama kardeşimin hakkı yenildi. Diploma notu 30 puan eksik yazıldı" dedi.

Melik Fırat Avunç, dersane öğretmenlerine danıştığını belirterek, "Hakkımın yenildiğini düşünüyorum. Ben Edebiyat Fakültesini istiyordum. Şimdi diploma notum eksik yazıldığı için aldığım puan da düşük geldi. Bir yıl boyunca gece gündüz hep çalıştım. İstediğim okulu kazanabileceğimi bekliyordum. Ama hakkımın yenildi. Şimdi itirazda bulunduk bunun düzeltilmesini bekliyoruz. Çünkü tercih zamanımız çok dar. 15 gün içerisinde tercih etmemiz gerek. 4 gün oldu. Ama hala ne arayan var ne soran. Dersane hocalarımız düzeltmenin yapılması halinde en az 50 bin üst sıraya çıkabileceğimi söyledi. Bu sene zaten sıralama çok değişik yapılıyor. Şimdi hatanın düzeltilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem