LYS’de İlk 100’e Girene 5 Bin Lira

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında meclis üyelerinin oylayıp karara bağlanması ile Lisan Yerleştirme Sınavında(LYS) Tekirdağ'da ilk yüze giren öğrencilere 5 bin TL ödül verme kararı aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis S

LYS’de İlk 100’e Girene 5 Bin Lira

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında meclis üyelerinin oylayıp karara bağlanması ile Lisan Yerleştirme Sınavında(LYS) Tekirdağ'da ilk yüze giren öğrencilere 5 bin TL ödül verme kararı aldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Başkanlığında toplanan Ekim ayı meclis toplantısında Tekirdağ'da yaşayan ve Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) ilk yüze giren öğrencilere belediye tarafından 5 bin TL para ödülü verilmesi kararı alındı. 13 Gündem maddesinin görüşüldüğü meclisin 9. gündem maddesi olan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Türkiye sıralamasında ilk 100'e giren ve Süleymanpaşa İlçesinde ikamet eden öğrencilere Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü'nün ödül, ikramiye vb. ödemeler bütçesinden 5 bin TL ödül verilmesi konusunun Belediye Meclisinde görüşülerek oylamaya sunulan gündem maddesi meclis üyeleri tarafından da kabul edilerek karara bağlandı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat bu yıldan itibaren ödülün verilmeye başlanacağını ve öğrencilere hem destek hem de onlara teşvik olması amacıyla belediye meclisinde böyle bir karar alındığını söyledi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, öğrencilerin bu uygulama ile daha çok ders çalışmaya gayret edeceklerini ifade ederek, "Bugün Belediye meclisimiz önemli bir karar aldı. Bu şehirde yaşayan evlatlarımızın üniversite sınavlarında ilk 100'e giren her bir öğrencimize 5 bin TL ödül verme kararı. Başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. Bu yıl uygulamaya girecek, bundan sonra da belediyemiz burada yaşayan evlatlarımızdan ilk 100 içerisine girenlerin tamamına 5 bin TL ödül verecek. Tabi bu önümüzde ki yıllarda belediye meclis kararı ile artacak. Bizim İstanbul'da okuyan çocuklarımız var. Nerede okuyor olursa olsun bu projeden buranın çocukları faydalanacak." dedi.

"İLK 100'E GİRMEK ZOR AMA EN AZINDAN ÖĞRENCİLER HIRSLANIR"

Üniversite adayı Lise son sınıf öğrencisi Eren Aksankur ise ilk yüze girmenin zor olduğunu ama ödülü alabilmek için daha çok hırslı çalışmalarını sağlayacağını belirterek, "Biz öğrenciler olarak parada sıkıntı çekiyoruz. Üniversitede de para en çok lazım olan şey. En azından 2 sene idare eder o para bizi. Öğrenci bu ödül sayesinde hırslanır hem Tekirdağ'ın öğrencileri daha başarılı olur. İlk 100'e girmek zor ama en azından hırslanır öğrenciler."ifadelerini kullandı.

Lise son sınıf öğrencisi Gökberk Derviş öğrencilerin daha çok çalışmaya teşvik eden güzel bir ödül olacağını söyleyerek, "5 bin lira ödül 2 sene kira bedelini öder. Sonuçta üniversite okumak kolay bir şey değil. Maddi bir boyutu da var bu işin bence memnun olur LYS'ye çalışan öğrenciler memnun olur bu uygulamaya. Eğer 5 bin TL'yi kazanırsa."diye konuştu.

LYS’de İlk 100’e Girene 5 Bin Lira

LYS’de İlk 100’e Girene 5 Bin Lira

LYS’de İlk 100’e Girene 5 Bin Lira

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler