Lufthansa kuralı uygulamıyor THY'de pilot yalnız kalmıyor

150 kişinin öldüğü uçak kazasında kara kutudaki ses kayıtları dünyayı şoke etti. Kendini kokpite kilitleyen ikinci kaptan Lubitz'in Airbus'ı kasıtlı olarak düşürdüğü anlaşıldı.HİÇ KONUŞMUYORSes kayıtlarında tuvaletten dönen kaptan pilotun kapıyı önce hafi

Lufthansa kuralı uygulamıyor THY'de pilot yalnız kalmıyor

150 kişinin öldüğü uçak kazasında kara kutudaki ses kayıtları dünyayı şoke etti. Kendini kokpite kilitleyen ikinci kaptan Lubitz'in Airbus'ı kasıtlı olarak düşürdüğü anlaşıldı.

HİÇ KONUŞMUYOR

Ses kayıtlarında tuvaletten dönen kaptan pilotun kapıyı önce hafifçe çaldığı, ardından yumrukladığı duyuluyor. Lubitz, bunlara tepki vermiyor. Çarpma anına kadar sakin bir şekilde nefes alış verişi duyuluyor. Arka planda ise yolcu çılğlıkları var.

THY'DE PİLOT YALNIZ KALMIYOR

Dünyanın önde gelen havayolu şirketleri, pilotlardan birinin kokpiti terk etmesi durumunda bir başka kabin görevlisinin diğer pilotun yayına girmesini şart koşuyor. ABD'de bu zorunluluk.Türk Hava Yolları (THY) da uçaklarında bunu uyguluyor. Ancak Lufthansa "Avrupa'da bunu uyguluyor. Ancak Lufthansa "Avrupa'da bu zorunlu değil, biz uygulamıyorduk"dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem