Liselerde e-karne dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez lise öğrencileri için e-Karne düzenledi. Öğrenciler, karnelerini, e-Okul sisteminde yapılan düzenlemeyle Veli Bilgilendirme Sisteminin "e-Karne" bölümünden görebilecek. Böylece öğrenci ve veliler, e-Okul sistem

Liselerde e-karne dönemi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez lise öğrencileri için e-Karne düzenledi. Öğrenciler, karnelerini, e-Okul sisteminde yapılan düzenlemeyle Veli Bilgilendirme Sisteminin "e-Karne" bölümünden görebilecek.
 
Böylece öğrenci ve veliler, e-Okul sistemi üzerinden ders puanlarını ve öğrenciye ait diğer bilgileri karne formatında öğrenecek.
 
MEB'in 7 Eylül 2013 tarihinde yenilenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında, öğrenciler için e-Karne düzenledi. Buna göre, öğrenci veya velisi istediğinde e-Karne'nin bir örneği okul yönetimince onaylanarak verilecek. Karnede başarı ve devamsızlık durumu, öğrencilere ilişkin sınıf rehber öğretmeninin öğrenciyle ilgili görüşü yer alacak.
 
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, e-Karne'nin onaylı bir örneğin isteyen öğrencilere verilecek.Ancak herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için bu öğretim yılında bütün öğrencilere karne verilecekmiş gibi de tedbirler alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem