Lise tatbikatında öğrenci yandı

Bitlis’in Ahlat İlçesi’ndeki Çok Programlı Lise’de yapılan yangın tatbikatında, ateşin alevlendirilmesi için tiner dökülünce patlama meydana geldi. Tineri döktüğü belirtilen bir öğrenci alevler arasında kalarak ağır yaralanırken, yaralanan toplam 11 öğren

Lise tatbikatında öğrenci yandı

Bitlis’in Ahlat İlçesi’ndeki Çok Programlı Lise’de yapılan yangın tatbikatında, ateşin alevlendirilmesi için tiner dökülünce patlama meydana geldi. 

Tineri döktüğü belirtilen bir öğrenci alevler arasında kalarak ağır yaralanırken, yaralanan toplam 11 öğrenci hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay, bugün saat 14.15’de Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde bulunan Çok Programlı Lise’nin okul bahçesinde meydana geldi. Öğrencilere yangına müdahalenin öğretilmesi için tatbikat yapıldı. Bunun içinde okulun bahçesine odun toplanarak ateş yakıldı.

Ancak tatbikat için kullanılan ateşin alevleri sönünce, bir öğrenci ateşin üzerine tiner döktü. Bu sırada alevler arasında kalan öğrenci, elindeki tiner bidonunu da geriye doğru atarak kaçmaya çalıştı.

Çevredeki öğrencilerin bir bölümü de parlayan alevlerin arasında kaldı. Öğrencilere ilk müdahele öğretmenler ve arkadaşları tarafından yapıldı. Olayda yaralanan 2 öğrencinin durumun ağır olduğu belirtilirken, 11 öğrenci çağrılan ambulanslarla önce Ahlat Devlet Hastanesi’ne ardından da Bitlis ve Diyarbakır’a sevk edildi.

Yangın tatbikatı için okula itfaiye görevlisinin çağrılmadığını, alevlerin büyümesi üzerine itfaiyeye haber verildiği belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: TEDBİR ALINMADIĞI İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bitlis’in Ahlat İlçesi’ndeki yangın tatbikatında yaralanan öğrencilerle ilgili açıklama yapan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, gerekli tedbirler alınmadığı için soruşturma başlattıklarını söyledi. Korkmaz, durumu ağır olan 2 öğrencinin Batman’a sevk edildiğini açıkladı.

Yangın tatbikatının okulun bahçesinde öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapıldığını ifade eden Korkmaz, "Ateşi yakmak için yanlarında bulunan parlayıcı maddeyi kullanıyorlar. Ateşe dökülünce de parlama meydana geliyor. Bu olay sırasında 2’si ağır 7 öğrenci yaralanıyor.

4’ü ayakta diğerleri de hastanede. Durumu ağır olan 2 öğrenci de önce Bitlis, ardından da Batman’a sevk edildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler