Lice’de PKK’ya büyük darbe

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu. Operasyonda 30 işbirlikçi gözaltına alındı.Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terör örgütü PKK'nın varlığına yönelik düzenlediği operasyon nedeniyle geçtiği

Lice’de PKK’ya büyük darbe

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu. Operasyonda 30 işbirlikçi gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terör örgütü PKK'nın varlığına yönelik düzenlediği operasyon nedeniyle geçtiğimiz günlerde kırsal alanındaki birçok mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır'ın Lice ilçesinde örgüte büyük darbe vuruldu. Diyarbakır Valiliği, gerçekleştirilen operasyonun bilançosunu açıkladı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, yol kesme, vatandaşların araçlarını gasp etme, karayollarına el yapımı patlayıcı yerleştirme gibi eylemleri engellemek, dağlık ve ormanlık alandaki teröristleri etkisiz hale getirmek, örgütün haraç alınan mekanlara dönüşen kanun dışı yapılarına yıkmak ve finans kaynağı olan uyuşturucu ekim ve üretim alanlarını ortadan kaldırmak amacıyla 15-16-17 Ekim tarihleri arasında Yolçatı ve Dibek bölgesinde operasyon düzenlendiği kaydedildi.

Operasyona 18 Ağustos'ta şehit edilen Uzman Jandarma Çavuş Latif Adıgüzel'in adının verildiğine dikkat çekilen açıklamada, "İcra edilen arama/tarama faaliyetinde bir terörist mezarlığı ve çevresindeki kanun dışı yapılara yakın mesafede, 4 farklı tarlada yaklaşık 20 dönüm arazi üzerinde ekili vaziyette toplam 600 bin kök kenevir, 2 ayrı tarla kenarında kurumaya bırakılmış vaziyette uyuşturucu madde 400 kilogram kubar esrar ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili 1 şüpheli şahıs yakalanarak, gözaltına alınmış, 3 şüphelinin yakalanma çalışmalarına devam edilmektedir. Yakalanan şüpheliye ait evde yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 39 adet av tüfeği fişeği, 1 adet tabanca şarjörü ile 3 adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir" denildi.

"60 PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Terörist mezarlığının girişinde bulunan yol üzerinde 2 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ile girişte çukur içinde muhtemel bir operasyonda güvenlik güçlerine karşı kullanılmak maksadıyla hazırlanan C3 ile güçlendirilmiş 58 adet el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Arazi arama ve tarama faaliyetinde, bölgede faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 5 adet sığınak tespit edilmiş olup, tespit edilen sığınaklarda patlayıcı yapımında kullanılan 400 kilogram Amonyum Nitrat ile 125 adet el yapımı patlayıcı, 4 bin adet torpil, 1 adet yabancı bir araca ait plaka, 400 adet muhtelif giyim malzemesi, 150 adet muhtelif yaşam malzemesi, 500 kilogram muhtelif gıda malzemesi, 1 adet cep telefonu, 1 adet sim kart, çok sayıda örgütsel doküman, muhtelif cins ve miktarlarda tıbbi malzeme ile EYP yapımında kullanılan tüp, koli bandı, kablo, pil, ele geçirilmiştir. Ayrıca sözde terörist mezarlığı içerisinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önce çeşitli tarihlerde vatandaşlardan gasp edilen ve çalıntı araç olarak aranmasına devam edilen değişik marka ve modellerde 3 araç ile gasp edilen bir araca ait yabancı bir plaka ele geçirilmiş ve araçlar sahiplerine teslim edilmek üzere muhafaza altına alınmıştır."

İcra edilen operasyonda sözde terörist mezarlığı içerisindeki 3, operasyon bölgesinde Jandarma ve Piyade Özel Harekat (PÖH) timleri tarafından yol kontrol uygulamalarının icra edildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Toplam 30 işbirlikçi gözaltına alınmıştır. Ayrıca yol kontrol noktalarında gözaltına alınan şahısların üzerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, 1 adet M-16 piyade tüfeği ve 2 adet boş şarjör, 2 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği, 2 adet dolu Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet tabanca ve 2 adet dolu tabanca şarjörü ele geçirilmiştir."

"KAÇAK YAPILAR YIKILDI"

Açıklamada, teröristlere ait kaçak yapıların yıkıldığına da dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

"İcra edilen operasyon kapsamında, Lice Yolçatı bölgesinde bulunan ve bölücü terör örgütü tarafından kullanılan sözde terörist mezarlığı bölgesinde yasadışı bir şekilde yapılmış konferans salonu, bekleme salonu, sözde müze, sözde mahkeme olarak kullanılan yapı, heykel kaidesi ilgili makamlar tarafından verilen yıkım ve el koyma kararlarına istinaden yıkılmıştır. Operasyonda mezarlara dokunulmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla teröristle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan sokağa çıkma yasağına uydukları için teşekkür ederiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler