Lice'de ortalık karıştı!Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kayacık Jandarma Karakolu bahçesindeki 'kalekol' inşaatına bir grup BDP'li taşlarla saldırdı. Kalekol inşaatında çalışan işçilerin kaldığı barakaları tahrip eden BDP'li grubu jandarma havaya ateş açarak durdurmak istedi. Çıkan

Lice'de ortalık karıştı!Ölü ve yaralılar var
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kayacık Jandarma Karakolu bahçesindeki 'kalekol' inşaatına bir grup BDP'li taşlarla saldırdı. Kalekol inşaatında çalışan işçilerin kaldığı barakaları tahrip eden BDP'li grubu jandarma havaya ateş açarak durdurmak istedi. Çıkan arbedede yaralananlar olduğu öğrenilirken, taşın yanı sıra silahla da yaralanan olduğu iddia edildi. BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, twitter'dan yaptığı açıklamada, çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.
 
Lice Jandarma Alay Komutanlığı'ndan bölgeye çok sayıda asker ve ambulans sevk edilirken, gerginliğin sürdüğü öğrenildi.
 
BDP'lilerin çözüm sürecinde Kayacık Karakolu'nun 'kalekola' çevrilmesine tepki için yürüyüş düzenlediği öğrenildi.
 
Bu arada BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu heyet Lice'ye hareket etti.
 
İLK RESMİ AÇIKLAMA
 
Lice Kaymakamı Özer Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayacık köyünde yapımına birkaç ay önce başlanan kalekol nedeniyle BDP'li bir grubun köye gittiğini ve kalekolun yapılmasını istemediklerini belirterek olay çıkardıklarını söyledi.
 
Grubun molotofkokteyli ile saldırdığını, kalekola ait inşaat alanındaki işçilerin kaldığı şantiyenin yakıldığını kaydeden Özbek, şöyle konuştu:
 
"Grup, taşlarla saldırdı. Kalekola girdiler. Bu sırada Bölge Jandarma Komutanlığı'ndan gelen takviye jandarma özel harekat timleri grubu dağıtmak için havaya ateş etti. Gruba, biber gazı ile müdahale edildi. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı. Olay yeri inceleme ve istihbarat birimleri olayı inceliyor. Silah ile yaralanan varsa balistik inceleme yapılacak."
 
Özbek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem