Lice'de gergin bekleyiş

Diyarbakır Bingöl karayolunda görev yapan askerler herhangi bir provokasyon oluşmaması için geçici olarak birliklerine çekildi.24 Mayıs günü, bölgede karakol, baraj yapımı ve askeri operasyonların yapıldığı gerekçesiyle Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi

Lice'de gergin bekleyiş

Diyarbakır Bingöl karayolunda görev yapan askerler herhangi bir provokasyon oluşmaması için geçici olarak birliklerine çekildi.

24 Mayıs günü, bölgede karakol, baraj yapımı ve askeri operasyonların yapıldığı gerekçesiyle Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, Diyarbakır Bingöl karayolunda bir çok noktada yol kapama eylemi başlattı. Karayolunda seyir halindeki çok sayıda araca el koyan göstericiler, yolun ulaşıma kapanması için de çok sayıda hendek açtı. Geçen günlerde güvenlik güçleri yolun trafiğe açılması ve göstericilerin dağılmaları için müdahalede bulundu. Güvenlik güçlerinin biber gazıyla yaptığı müdahalede göstericilere silahla karşılık vermesi üzerine 3 askerin yaralanmasına neden oldu. Son olarak dün akşam saatlerinde Bingöl karayolu üzerinde bulunan Abalı Jandarma Karakolu yakınlarından yol güvenliği alan askere bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahla saldırı düzenledi. Saldırıda iki gösterici hayatını kaybederken, 1’i asker 2 kişi de yaralandı. Dün akşam meydana gelen olayın ardından Diyarbakır Bingöl karayolunda 4 noktada güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri bir provokasyonun oluşmaması için birliklerine geri çekildi. Askerin geçici olarak geri çekilmesinin ardından Muş ile Bingöl istikametine sadece Hani ilçesinden kontrollü geçişlerin yapıldığı görüldü.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan dün akşam meydana gelen olayla ilgili Diyarbakır Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Olayda 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "7 Haziran 2014 günü gece saat 23.00 sıralarında 50 yaşlarında bir şahıs yöre halkından 15-20 kişilik bir grup tarafından ölü olarak Lice Devlet Hastanesine getirilerek ilgililere teslim edildi. Böylece, 7 Haziran’daki olaylarda 2 şahıs ölmüş, 2 şahıs yaralanmış olup, konu ile ilgili idari ve adli soruşturma devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler