Leylek sürüsüne girince, Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı

Singapur Havayolları'na ait yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'ndan kalkışta leylek sürüsüne girdi. Radomu parçalanan ve motorunda hasar oluşan uçak, acil iniş yaptı.Singapur Havayolları'nın SQ391 sefer sayılı Boeing 777 tipi yolcu uçağı, 255 yolcu ve 14 mür

Leylek sürüsüne girince, Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı

Singapur Havayolları'na ait yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'ndan kalkışta leylek sürüsüne girdi. Radomu parçalanan ve motorunda hasar oluşan uçak, acil iniş yaptı.

Singapur Havayolları'nın SQ391 sefer sayılı Boeing 777 tipi yolcu uçağı, 255 yolcu ve 14 mürettebatı ile Atatürk Havalimanı'ndan dün havalandı. İrtifa alırken uçak leylek sürüsüne girdi. Burunda radarın üzerinde bulunan ve "radom" olarak adlandırılan kompozit kapak parçalandı. Ayrıca uçağın motoru ve kuyruk ve kanatlarında hasarlar oluştu.

Leylek sürüsüne girerek büyük hasar alan uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı'na dönme kararı aldı. Boeing 777 tipi uçak, kalkışından 1 saat 10 dakika sonra 14.40'ta Atatürk Havalimanı'na indi. Havalimanına inen Singapur Havayolları uçağı görenleri hayrata düşürdü. Olay sırasında leyleklerden birinin, uçağın burnuna saplandığı görüldü.

Uçağın havalimanına inmesinin ardından, yolcular otele götürülürken, Singapur'dan yeni bir uçağın İstanbul'a gönderileceği öğrenildi. Uçak THY Teknik ekipleri tarafından bakıma alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler