Leyla Zana yine iş başında!

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana bugün TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederken "Türk milleti yerine Türkiye" dediği iddia edildi. Zana "Önceden planladığım bir şey değildi. Demekki bilinç altı" dedi.1991'DE DE KRİZ YAŞANMIŞTIDiyarbakır Bağımsız Mil

Leyla Zana yine iş başında!

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana bugün TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederken "Türk milleti yerine Türkiye" dediği iddia edildi. Zana "Önceden planladığım bir şey değildi. Demekki bilinç altı" dedi.
1991'DE DE KRİZ YAŞANMIŞTI

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana, 1991 yılındaki yemin töreninde yemin bittikten sonra Kürtçe, "Bu yemini Türk ve Kürt halklarının kardeşliği için yapıyorum" demiş hakkında açılan dava üzerine 1994 yılında Meclis'ten gözlatına alınarak tutuklanmıştı.
CEMİL ÇİÇEK DÜZELTME YAPTIRMADI

Cezaevinde 10 yıl yattıktan sonra yeniden Meclis'e Diyarbakır milletvekili olarak dönen Zana'nın yemin etmesi ilgiyle izlendi. Kısık bir sesle yemini eden Zana yemin bittikten sonra kürsüden ayrıldı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek de bir düzeltme yapmasına gerek görmeden teşekkür etti.
TÜRK MİLLETİ YERİNE TÜRKİYE MİLLETİ

Ancak daha sonra Zana'nın yemin ederken "Türk milleti" yerine Türkiye milleti dediği iddia edildi. Zana basın mensuplarının bu sorusu üzerine, "Önceden planladığım bir şey değildi. Demekki bilinç altı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler