Levent Kırca'dan Rize Valisine uyarı!

Denizli'ye tiyatro oyunu sergilemek üzere gelen ünlü sanatçı Levent Kırca, Deliklicınar Meydanı'nda Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden eylemcilerin yanına giderek destek verdi. Levent Kırca, 11 Haziran tarihinde Rize'de tiyatro gösterisi öncesi, '

Levent Kırca'dan Rize Valisine uyarı!



Denizli'ye tiyatro oyunu sergilemek üzere gelen ünlü sanatçı Levent Kırca, Deliklicınar Meydanı'nda Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden eylemcilerin yanına giderek destek verdi. Levent Kırca, 11 Haziran tarihinde Rize'de tiyatro gösterisi öncesi, 'Rize'ye gelme, ayaklarını kırarız' diyerek tehdit edildiğini, Rize Valisini ve polisini uyararak, çıkabilecek olaylardan korkmadığını ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Delikliçınar Meydanı'na gelen ünlü sanatçı Levent Kırca, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden eylemcilere destek verdi. Meydanda toplanan yaklaşık 400 kişiye seslenen Levent Kırca, hükümete yüklendi. Konuşmaları sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Kırca, Rize'de oynayacağı oyun öncesi tehdit edildiğini söyledi. Kırca, 11 haziran tarihinde Rize'de olacağını belirterek, "Bana da Rize'deki oyun öncesi bir tehdit yönelttiler 'Rize'ye gelme ayaklarını kırarız' dediler. Bunu yapan Rizeli hemşerilerimiz, vatandaşlarımız değil. Taşıma kamyonla topladıkları kişiler yapıyor bunları. Biz korkmayız. Gitmeyeceğim varsa bile gidiyorum. Buradan Rize polisine ve valisine hitap ediyorum. Eğer Türkiye Cumhuriyeti'nin görevlisiyseniz, Cumhuriyetin sanatçısı Levent Kırca'yı korumakla yükümlüsünüz. Hiç ummuyorum ama Rize'de bir takım olaylar olur bizi köşeye sıkıştırırlarsa şaşırmam, bizimde korkmadığımızı bilmenizi istiyorum" dedi.

Türk gençliğinin taşla sopayla değil, zekasıyla ve beyniyle eskilere ders verdiğini belirten Kırca, "Biz burada gençliğin taşa sopaya gerek duymadan, zekasıyla, beyniyle, esprisiyle, güler yüzüyle, barışıyla karşı çıkarak bizlere ders verdi. Bugün Türkiye'nin her yerinde Atatürk gençlerinin uyandığına başkaldırısına ve isyan etiğini görüyoruz. Demokratik kurallar ve yasalar çerçevesinde sürdürdüğüne tanık oluyoruz. Ama Cumhuriyetin polisi gözünü karartmış yüzünde maskeyle, jopuyla, gazıyla, tomasıyla saldırıyor. Bunu bir sanatçı olarak kınıyorum. Bunun karşısında halkın kararlı olduğunu taşsız sopasız eylemlerle internetiyle, bilgisayarıyla, zekasıyla mücadele ettiğini gördük. Ben bu hükümeti düşmüş ve devrilmiş olarak görüyordum, çünkü bu hükümet teröristle, okyanus ötesiyle işbirliği yapıyor" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler