Kutudan hamur çıkınca bakın ne oldu...

iPad Kutusundan iPad Çıkmadı Üstelik Dolandırıcılıkla Suçlandıİngiltere’nin Kent bölgesinde bulunan Whitstable kasabasında gerçekleşen olaylar bundan yıl öncesine dayanıyor. Her şey Colin Marsh adlı bir iş adamının geçtiğimiz yıl noel için kızlarına bir i

Kutudan hamur çıkınca bakın ne oldu...

iPad Kutusundan iPad Çıkmadı Üstelik Dolandırıcılıkla Suçlandı

İngiltere’nin Kent bölgesinde bulunan Whitstable kasabasında gerçekleşen olaylar bundan yıl öncesine dayanıyor. Her şey Colin Marsh adlı bir iş adamının geçtiğimiz yıl noel için kızlarına bir iPad hediye almasıyla başladı.

iPad’den Hamur Çıktı

Ülkenin en büyük paradekendecisi olan Tesco’nun yerel mağazasından satın aldığı iPad’i eve gidip çocuklarına veren Marsh, kutudan hamur çıkmasıyla büyük şaşkınık yaşadı. iPad kutusunda cihaz, adaptör ve kablo bölümlerine konulmuş üç parça hamur ile karşılaşan aile hemen mağazayı durumdan  haberdar etti.

Geri Götürünce Tutuklandı

Ürün kutusuyla birlikte mağazaya geri giden Marsh durumu personele anlanttı. Müşterinin anlattıklarını inandırıcı bulmayan personel ise durumu polise haber verdi. Cihazın aktivasonunun kendi adına yapıldığı müşteriye bildirildi. 2 gün sonra yerel karakola çağırılan Colin Marsh, dolandırıcılık şüphesiyle tutuklandı.

Kefaletle Serbest Kaldı

21 – 24 Aralık 2012 tarihleri arasında tutuklu kalan Marsh, daha sonra kefaletle serbest kaldı. Yaşanan olayların üzerinden yaklaşık 2 ay geçtikten sonra kayıp iPad, Whitstable’ın 200 mil uzağında Wales’de ortaya çıktı.
Olanlara İnanamadı

Çalıntı iPad’in bulunması ile hakkındaki yasal işlemler sonlandırılan müşteriye kefaleti de polis tarafından geri ödendi. Tüm bu yaşananlara inanamayan Colin Marsh, durumdan Tesco’yu sorumlu tutuyor ve kendisinden doğru düzgün bir özür bile dilenmediğini ifade ediyor.

Yaşanan olayların neden yaklaşık bir yıl sonra kamuoyuna yansıdığı ise henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem