Kütahya'da deprem:4 ölü, 79 yaralı

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından saat 02.00 itibarıyla yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verildi. Buna göre, yaklaşık 79 yaralının Kütahya'da çeşitli hastanelere başvurdu.Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde

Kütahya'da deprem:4 ölü, 79 yaralı

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından saat 02.00 itibarıyla yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verildi. Buna göre, yaklaşık 79 yaralının Kütahya'da çeşitli hastanelere başvurdu.

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde Simav ilçesinde 3 kişi, Hisarcık ilçesinde de 1 kişi hayatını kaybetti. 5 katlı bir bina devrildi...

Ölenlerden 1 kişinin panikle binadan atlayarak, 1 kişinin de kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği, öğrenildi.

Kızılay tarafından Manisa, Afyonkarahisar ve İzmir bölge yönetim merkezlerinden iaşe ve ibate malzemeleri bölgeye gönderilmek üzere hazırlandı. Deprem nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıkları; İstanbul, İzmir, Bursa, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya valilikleri ile Kızılay Genel Başkanlığı arasında sağlanan koordinasyon sonucu, sağlık, güvenlik, arama-kurtarma ve olası arızaların giderilmesi için ekip ve ekipman bölgeye sevk edildi.

Bölgeye, İzmir'den 25, İstanbul'dan 25, Bursa'dan 17, Afyonkarahisar'dan 20, Uşak'tan 4, Kütahya'dan 15, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nden 120 olmak üzere toplam 226 personel gönderildi.

Ayrıca, çalışmalarda kullanılmak üzere 30'u ambulans olmak üzere toplam 51 araç ile 5 arama köpeği bölgeye sevk edildi

BÖLGEDE 5 KATLI BİR BİNA ÇÖKTÜ, 2 MİNARE YIKILDI

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde Simav ilçesinde 3 kişi, Hisarcık ilçesinde de 1 kişi olarak açıklanırken, bölgede 100 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ancak yaralı sayısının arttığı kaydedildi.

Bölgede 5 katlı bir binanın da çöktüğü, 2 minarenin de yıkıldığı gelen bilgiler arasında.

HASTANE BOŞALTILIYOR

Simav Devlet Hastanesi Başhekimi Naci Çağlar, hastaneyi boşaltmaya başladıklarını, yoğun bakımdaki 3 hastayı Uşak'a sevk ettiklerini, diğer yatan hastaları da taburcu ettiklerini bildirdi.

"ÇADIRLAR KURULACAK, HALKIN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK"

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav'daki deprem yerine gelen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, incelemelerin ardından bir açıklama yaptı. Çiftçi, "Simav'da bir, Hisarcık'ta bir vatandaş panikten balkondan atlayarak hayatını kaybediyor. 50'ye yakın vatandaşımız hafif yaralı, bir vatandaşımız ağır yaralı olduğu için Uşak Devlet Hastanesi'ne sevk ettik. Devletin bütün imkanları şu anda Simav'da seferber oldu. Başbakanımız konuyu yakından takip ediyor. Çevre bakanımız şu an Simav'a gelmek üzere. Bakanımız Cemil Çiçek ekibini kurup Simav'a gönderdi. Muhtemelen sabah Simav'da olurlar. Çadırlar kurulacak, yemek pişirilecek. Halkın ihtiyaçları karşılanacak" dedi. Vali Çiftçi, ilçeye elektrik verebilmek için çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

Simav Devlet Hastanesini de ziyaret eden Vali Çiftçi, yaralılarla ve vatandaşlarla konuşarak bilgi aldı. Çiftçi, ilçe merkezinde yan yatarak bitişikteki bir binaya yaslanan 5 katlı binanın bulunduğu yerde de incelemelerde bulundu.

Öte yandan Simav'da kafa travması sonucu öldüğü bildirilen kişinin Hüseyin Oran, Hisarcık ilçesinde ise kalp krizi nedeniyle ölen kişinin Halil Yıldırım olduğu öğrenildi

Bu arada, merkeze bağlı Karapınar köyünde 7 - 8 evde duvar çökmesi meydana geldi. Köyde can kaybı yok. Köylüler, dışarıda beklemeye devam ediyor.

Deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Hüseyin Oran (18)
Halil Yıldırım (48)
Mustafa Akıllan (80)
Simav'da hayatını kaybeden bir kişinin ismi belli değil...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem