''Kürtler konusunda sertleşti''

The Economist, Uludere operasyonuna ilişkin "Trajik bir hata, sinik bir katliam ya da Türk hükümetine zarar vermek için planlanmış bir girişim mi" diye sorarken, bazı iddiaların abartılı olabileceğini belirterek, "Ancak Sayın Erdoğan Kürtler konusunda kes

''Kürtler konusunda sertleşti''

The Economist, Uludere operasyonuna ilişkin "Trajik bir hata, sinik bir katliam ya da Türk hükümetine zarar vermek için planlanmış bir girişim mi" diye sorarken, bazı iddiaların abartılı olabileceğini belirterek, "Ancak Sayın Erdoğan Kürtler konusunda kesinlikle daha çok sertleşti" görüşünü savundu.

İngiliz haftalık dergisi The Economist, "Türkiye ve Kürtler" başlığı ile yayımladığı analizde, Uludere operasyonuna ilişkin "Trajik bir hata, sinik bir katliam ya da Türk hükümetine zarar vermek içim planlanmış bir girişim mi" diye sorarak, Şırnak'ın güvenlik yetkililerinin sivil ve Ordu arasında koordinasyon eksikliğinden şikayet ettiğini kaydetti.

Dergi ayrıca, Türkiye'de son zamanlarda bazılarının komplo şüphelisi olduğunu belirterek, 30 generalin de dahil olduğu yüzlerce kişinin hapiste "Erdoğan'ı devirmek için bir komplo olarak adlandırılan" Ergenekon ile ilgili davayı beklediğine ve son olarak da bu hafta Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili gelişmelere yer verdi.

"ORDU TÜRKİYE VE KUZEY IRAK'TA OPERASYONLARINI YOĞUNLAŞTIRIYOR"-

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Erdoğan'a yönelik açıklamalarına dikkat çeken The Economist, "Bu tür iddialar abartılı olabilir ancak Sayın Erdoğan Kürtler konusunda kesinlikle çok daha sertleşti. Bdp'nin milletvekilleri de dahil binlerce Kürt karşıtı aktivist, gazeteci ve avukat PKK'ya zarar verme kampanyasının bir parçası olarak geçen aylarda tutuklandı. Ordu Türkiye ve Kuzey Irak'ta operasyonlarını yoğunlaştırıyor, üst düzey komutanlar dahil yüzlerce isyancıyı ölüyor" diye yazdı.

"PKK'NIN DESTEKÇİLERİ ÇIKMAZA GİRDİ"

PKK'ya yakın kaynaklarına göre, ordunun operasyonlarının PKK'yı zayıf bıraktığını kabul ettiğini belirten dergi, "İsyancıların geleneksel destekçileri, İran ve Suriye, kendi problemleriyle çıkmaza girdi. Bazıları PKK'nın müzakere masasına geri dönmesi için bile zorlanabileceğini düşünüyor. Bu Sayın Erdoğan'ın uzun zamandan beri söz verdiği modern Türkiye'nin tarihinde bir ilk olarak tam anlamıyla Kürtler kucaklayan yeni demokratik anayasayı lanse etmesi için bir zemin hazırlayabilir. Ancak şimdi Şırnak'ta ölenler için özür dilemek ve sorumluları cezalandırmak iyi bir başlangıç olacak" görüşünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem