Kürtçe dil artık her yerde!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde Kürtçeye ve yasak olan W, Q ve X harflerine getirilen serbestinin ardından, her alanda Kürtçe dilinde yapılan uyarılar dikkat çekiyor. Özellikle hastanelerde doktorların kapılarına asıl

Kürtçe dil artık her yerde!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde Kürtçeye ve yasak olan W, Q ve X harflerine getirilen serbestinin ardından, her alanda Kürtçe dilinde yapılan uyarılar dikkat çekiyor. Özellikle hastanelerde doktorların kapılarına asılan Kürtçe ve Türkçe uyarı yazıları vatandaşların dikkatini çekiyor.

Demokratikleşme paketi hayatın her alanında rahatlama getirdi. Doğu ve Güneydoğu'daki hastanelerde daha önce sadece Türkçe bulunan uyarı yazılarının yanına bu kez Kürtçe de eklendi. Daha önce yasak olan W ve X harflerinin de kullanıldığı uyarıları yazıları vatandaşın hoşuna gitti. Diyarbakır'daki hastanelerde birçok doktorun kapısına asılan uyarı yazılarını gören vatandaşlar, “Türkiye'deki yasakların kalkmasıyla önümüzdeki engeller kalktı” şeklinde yorumlar yapıyor. Daha önce yasaklar nedeniyle Kürtçe dilinin hiçbir yerde kullanılmadığını dile getiren vatandaşlar, resmi kurumlarda bile Kürtçenin kullanılmasının önemine değindi.

271020130917086655675_2.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem