Kürt ana KCK'ya resmen kafa tuttu

Eşini ısrarla toplantıya çağıran örgüt elemanına kafa tutan B.S'nin konuşmaları dinlemeye takıldı.PKK'nın çatı yapılanması KCK'ya yönelik soruşturmada, bir annenin örgüte isyanı dinlemeye takıldı. Eşini ısrarla toplantıya çağıran örgüt elemanına kafa tuta

Kürt ana KCK'ya resmen kafa tuttu

Eşini ısrarla toplantıya çağıran örgüt elemanına kafa tutan B.S'nin konuşmaları dinlemeye takıldı.

PKK'nın çatı yapılanması KCK'ya yönelik soruşturmada, bir annenin örgüte isyanı dinlemeye takıldı. Eşini ısrarla toplantıya çağıran örgüt elemanına kafa tutan B.S, "Yeter artık, bir daha aramayın. Kocam yanınıza gelmeyecek. Ailemi dağıtmayın" dedi. Ev hanımı B.S'nin tepkisi, Kürt vatandaşların PKK'ya "Benim için öldürme" çıkışını hatırlattı.

PKK'nın çatı yapılanması KCK'nın Kürt vatandaşlar üzerinde kurduğu baskı ters tepmeye başladı. Sözde anayasasında 'ordu' tanımlamasıyla konumlandırdığı PKK üzerinden şiddet eylemlerini artıran KCK'ya karşı Kürt vatandaşlardan 'Artık yeter' ve 'Benim için öldürme' sesleri yükselmeye başladı. PKK'nın çatı yapılanması olan KCK'ya bir 'yeter' de İstanbul'da yaşayan bir Kürt anneden geldi.

YETER ARTIK ARAMAYIN
KCK operasyonları kapsamında teknik takibe takılan bir telefon görüşmesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Selahaddin'in torunları Selahaddin'e yaraşır şekilde bu kanlı katliama artık dur diyor" sözlerini hatırlattı. Ailesini örgütten korumak isteyen Kürt anne B.S., İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün başarılı operasyonlarında büyük darbe yiyen KCK'ya kafa tuttu. Kocasını ısrarla örgüt toplantısına çağıran KCK yöneticilerine "Yeter artık, aramayın. Kocam yanınıza gelmeyecek" dedi.

Teknik takibe takılan görüşme, KCK yöneticilerinin toplantı yapmakta dahi sıkıntı yaşadığını gözler önüne serdi. KCK yöneticileri, İstanbul'da yaşayan bir Kürt vatandaşı toplantıya katılması için ısrarla telefonla aradı. Toplantıya çağrılan vatandaş, her seferinde KCK'ya 'Hayır gelmiyorum' dedi.

PEŞİMİZİ BIRAKIN
KCK yöneticilerinin ısrarla araması üzerine telefona bu kez eşi B.S. çıktı. KCK yöneticilerine "Yeter artık, bir daha aramayın. Kocam yanınıza gelmeyecek. Peşimizi bırakın. Ailemi dağıtmayın" dedi ve telefonu kapattı.

BENİM İÇİN ÖLDÜRME
Siirt'te genç kızların aracını tarayarak 4'ünü öldüren 2'sini de yaralayan PKK, sivil katliamlarına bir yenisini Bingöl'de eklemişti.

Bayram alışverişine çıkan vatandaşları hedef alan bin kadın canlı bomba, 2 kişinin ölümüne 21 vatandaşın da yaralanmasına sebep olmuştu. Ölenlerden biri, çocuklarını korumak için 'Ne olur patlatma' diyerek canlı bombanın üstüne atlayan anne Nesibe Belgin'di.

Kürt vatandaşlar, art arda gelen kanlı saldırılar üzerine, bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde, sivil katliamı yapan PKK'ya karşı 'Benim için öldürme' kampanyası başlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bu kampanyayı örnek göstererek "Selahaddin'in torunları, Selahaddin'e yaraşır bir şekilde bu kanlı katliama artık dur diyor. Benim adıma öldürme diyor" demişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler