Kürek sapı beynine saplandı

Atölyede hızar makinesine takılan kürek sapı işçinin beynine saplandı.Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Yanoğlan köyünde hızar şeridinden fırlayan kürek sapı beynine saplanan talihsiz adam ağır yaralandı.Dün akşam 18.30 sıralarında İskilip'in Yanoğlan köyün

Kürek sapı beynine saplandı

Atölyede hızar makinesine takılan kürek sapı işçinin beynine saplandı.

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Yanoğlan köyünde hızar şeridinden fırlayan kürek sapı beynine saplanan talihsiz adam ağır yaralandı.

Dün akşam 18.30 sıralarında İskilip'in Yanoğlan köyündeki bir kereste atölyesinde yaşanan akılalmaz olayda, Kastamonu'dan Çorum İskilip ilçesine sunta getiren Mahir Buyruk ve Mehmet Bostancık adlı nakliyeciler dönüşte Yanoğlan köyündeki Ahmet Köroğlu'na ait kereste atölyesine talaş yüklemek için gitti. Yükleme yapılırken nakliyecilerden Mahir Buyruk atölyedeki şeridli hızar makinesinin altında toplanan talaşları kürekle temizlemeye başladı.

Görgü şahitlerinin ifadesine göre, Mahir Buyruk'un elindeki küreğin sapı bir anlık sonucunda hızar makinesinin şeridine takılarak parçalandı. Parçalardan birisi fırlayarak talihsiz adamın sol gözünün altından girerek beynine saplandı. Bir anda kanlar içerisinde yere yığılan Mahir Buyruk, atölye çalışanları ve birlikte İskilip'e geldikleri Mehmet Bostancı ve oğlu Erdal Buyruk'un yardımıyla o sırada yoldan geçmekte olan Halil Kula'ya ait otomobil ile İskilip Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından talihsiz adam ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Çorum Devlet Hastanesi Acil Servisinde tedavi altına alınan Mahir Buyruk'un beynine saplanan kürek sapını çıkarmak isteyen doktorlar ameliyat öncesinde beyin tomografisi çekmek istedi. Ancak beynine sağlanan yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki odun parçasıyla tomografi cihazına yerleştirilemedi.

Bu gelişme üzerine hastane görevlileri tarafından saplanan odun parçasının bir kısmı kesildi. Bu işlemden sonrasında çekilen tomografi filminin görülmesinden sonra beynine saplanan odun parçasına müdahale edemeyeceklerine karar veren doktorlar yaralı adamı sevkini yapmak için üniversite hastanesi arayışına girdi. Ankara'da sevk yapabilecekleri uygun hastaneye bulamayan doktorlar Mahir Buyruk'u tedavi için ambulansla Tokat Gaziosmanpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderdi.

Yaşanan akılalmaz olayın görgü şahitlerinden Mehmet Bostancı, "Biz Kastamonu'dan Mahir Buyruk ve oğlu Erdal ile birlikte İskilip'e sunta getirdik. İskilip'e yükümüzü boşaltınca Kastamonu'ya boş dönmemek için Yanoğlan köyündeki bir kereste atölyesine talaş yüklemeye gittik. Yüklemenin yapılmasını beklerken Mahir Buyruk atölyedeki hızar makinesinin yanına gitmiş. İçeride hızar makinesinin altında biriken talaşları temizlemeye çalışırken elinde bulunan küreğin sapı hızarın şeridine takılarak parçalanmış. Kopan parçalardan birisi kafasına saplanmış. Biz olay sırasında kamyonun yanındaydık. Neler olup bittiğini bilmiyoruz. Olay yaşandıktan sonra Mahir'in feryatları duyarak atölyeye girdiğimizde onu kanlar içerisinde bulduk. Herşey biz atölyeye gittikten 5-10 sonra oldu" dedi.

Yaralı nakliyeciyi hastaneye götüren Halil Kula ise, "İskilip'ten köyüme dönüyordum. Biranda önüme çıkan insanlar beni durdurarak yardım istediler. Ne olup bittiğini anlayamadan yaralıyı arabama alıp İskilip'e götürdüm. Ben bu insanları tanımıyorum. Olayı görünce Allah rızası için arabama aldım hastaneye götürdüm" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler