'Kürdüm ama böylesini istemem'

Çalıştığı halk otobüsünün taşlandığını söyleyen bir vatandaş, “Böyle Kürtlük olmaz, böyle hak aranmaz. Yanlış. Kürt’üm ama böyle Kürtlüğü istemem.” diye tepkisi dile getirdi. Olay Ateştuğla otobüs duraklarında meydana geldi. 4 kişi oldukları öğrenilen yüz

'Kürdüm ama böylesini istemem'

Çalıştığı halk otobüsünün taşlandığını söyleyen bir vatandaş, “Böyle Kürtlük olmaz, böyle hak aranmaz. Yanlış. Kürt’üm ama böyle Kürtlüğü istemem.” diye tepkisi dile getirdi.

 

Olay Ateştuğla otobüs duraklarında meydana geldi. 4 kişi oldukları öğrenilen yüzleri maskeli şahıslar otobüs duraklarına ve iki adet otobüse taşlarla ve molotoflarla saldırı gerçekleştirdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken itfaiye ekipleri olay yerinde bir süre çalışma yaptı. Polis ekipleri de olay yerindeki delilleri inceleyerek görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kaçan saldırganların peşine düştü.

 

Taşlanan otobüsün şoförü Hasan Basri Akkaya ise olayı gerçekleştirenlere tepki gösterdi. kendisinin de Kürt olduğunu belirten Akkaya,

 

“Bayrağım için de memleketim için de ölmeye her an hazırım. Böyle Kürtlük olmaz, böyle hak aranmaz. Yanlış. Kürt’üm ama böyle Kürtlüğü istemem. Milyon tane oyum olsa zerre kadar vermem. Biz kardeş gibi yaşamak zorundayız. Böyle saçmalık olmaz. Bu memleket bizim değil mi, Çanakkale burası değil mi? Çanakkale’de yatanlar Kürtle, Aleviler, Çerkezler, Sünniler değil mi? Ben de Kürt’üm. Ben vatanım için ölmeye her an hazırım. Kavgayla, gürültüyle bir yere gidilmez. Güzel konuşsunlar, güzel işler yapsınlar, ben de oy veririm. Ama ben böylelerine oy vermem. Ben memleketimi eşit bir şekilde kucaklayanlara oyumu veririm. Ben bu araçtan ekmek yiyorum. Camını kırmışlar. Ne yapmaya çalışıyorlar, amaçları ne? Beni de kendilerine düşman ettiler. Yazık, günah. Bu ülkeden ne istiyorlar. Yaşa yaşayabildiğin kadar. Yeter ki kimseye zarar verme. Zararı kimseye vermesen, kimse sana karışır mı?” şeklinde konuştu.

 

Olay yerindeki bir başka vatandaş ise olayın provokasyon olduğunu söyledi. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem