Kurban bayramında Suriye'de ateşkes

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lahtar İbrahimi, Suriye hükümetinin Kurban Bayramı sırasında ateşkes ilan etmeyi kabul ettiğini açıkladı.Reuters haberine göre, İbrahimi, Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, "Şam'a ziyareti

Kurban bayramında Suriye'de ateşkes

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lahtar İbrahimi, Suriye hükümetinin Kurban Bayramı sırasında ateşkes ilan etmeyi kabul ettiğini açıkladı.

Reuters haberine göre, İbrahimi, Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, "Şam'a ziyaretimin ardından Suriye hükümetiyle bayram süresince ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaşmaya vardık" dedi. Şam rejiminin de kısa bir süre içinde kararı kendi kanallarıyla duyuracağı belirtildi. Özel Temsilci ateşkesin toplamda kaç gün süreceğini açıklamadı.
 
İbrahimi geçtiğimiz hafta, önce Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'le ardından da Suriye lideri Beşar Esad'la görüşerek bayram süresince çatışmaların sona erdirilmesi amacıyla ateşkes çağrısı yapmıştı. İsyancı gruplarla da görüşen İbrahimi, "taahhüt" değil "vaat" aldığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem