Kuran'ı yakanlara öfke dinmiyor

Afganistan'daki bir Amerikan askeri üssünde Kuran-ı Kerimler ve diğer dini kitapların yakılması üzerine başlayan protestolar sürüyor.Kabil Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Eşmatullah Stanekzai, başkent Kabil'i doğudaki Celalabad kentine bağlayan ana karayolu üze

Kuran'ı yakanlara öfke dinmiyor

Afganistan'daki bir Amerikan askeri üssünde Kuran-ı Kerimler ve diğer dini kitapların yakılması üzerine başlayan protestolar sürüyor.

Kabil Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Eşmatullah Stanekzai, başkent Kabil'i doğudaki Celalabad kentine bağlayan ana karayolu üzerindeki Phoenix kampının önünde yüzlerce kişinin toplanmaya başladığını belirtti.

Celalabad'da da binlerce kişinin gösteriler için bir araya gelmeye başladığı kaydedildi.

ABD, Bagram üssünün yakınındaki bir gözaltı merkezinin kütüphanesinde bulunan Kuran-ı Kerimler ve diğer dini kitapların, aşırı dincilerin mesajları ve yazılarını içerdiği gerekçesiyle imha edilmesinden dolayı dün özür dilemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem