Kur'an-ı Kerim ve Kürtçe askeri okullarda

Askeri Okullarla ilgili yönetmelikte yapılan değiiklik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, seçmeli derslerin komutan inisiyatifinden çıkartılması yönünde değişiklik yapılırken, bundan sonra seçmeli dersleri okul komutanı yerine öğrenc

Kur'an-ı Kerim ve Kürtçe askeri okullarda

Askeri Okullarla ilgili yönetmelikte yapılan değiiklik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, seçmeli derslerin komutan inisiyatifinden çıkartılması yönünde değişiklik yapılırken, bundan sonra seçmeli dersleri okul komutanı yerine öğrenciler belirleyecek. Yönetmelikte Kur'an-ı Kerim, Hazreti Peygamberin Hayatı (Siyer) gibi seçmeli derslerle birlikte Kürtçe de seçmeli ders listesine girdi.
ESNEK EĞİTİM MODELİNE GEÇİLDİ
Yeni eğitim sistemi 4+4+4'ün hayata geçilmesiyle birlikte eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapıldı ve askeri okullar da dahil olmak üzere esnek eğitim modeline geçildi. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri Ortaöğretim Okulları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
KOMUTANIN SEÇME YETKİSİ YOK

Yönetmelikle, askeri okullarda seçmeli dersin seçimi öğrencinin inisiyatifine geçti. Daha önce, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği seçmeli derslerden hangilerinin okutulacağını okul komutanı belirliyordu. Ancak yapılan revizyonla birlikte artık öğrenci kendi istediği dersi seçecek.
DERS SEÇİMİ ÖĞRENCİYE BIRAKILDI

Okul komutanı, bundan sonraki süreçte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan seçmeli dersleri ve ayrı sınıflarda verilecek seçmeli dersleri belirtecek şekilde öğrencilerin seçimine sunacak. Öğrenciler kendi ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda seçtiği derslerle ile ilgili bir dilekçe hazırlayarak okul yönetimine sunacak.
KÜRTÇE EĞİTİM DE VAR

Askeri öğrenci, Meclis'te kabul edilen 'Kur'an-ı Kerim', 'Hazreti Peygamberin Hayatı' derslerinden istediği takdirde eğitim alabilecek. Öte yandan seçmeli dersler kapsamında öğrenci 'Yaşayan Diller' dersi çerçevesi içinde Kürtçe eğitim de alabilecek. Yapılan bu revizyonla beraber artık askeri okullarda da sıkıyönetim bitmiş oldu.
Askeri okulların seçmeli dersleri

-Kur'an-ı Kerim

-Hz. Muhammed'in Hayatı

-Temel Dini Bilgiler

-Okuma Becerileri

-Yazarlık ve Yazma Becerileri

-Yaşayan Diller ve Lehçeler

-İletişim ve Sunum Becerileri

-Yabancı Dil

-Bilim Uygulamaları

-Matematik Uygulamaları

-Çevre ve Bilim Bilişim Teknolojileri ve Yazılım

-Görsel Sanatlar

-Müzik

-Spor ve Fiziki Etkinlikler

-Drama Zeka Oyunları

-Halk Kültürü

-Medya Okuryazarlığı

-Hukuk ve Adalet

-Düşünme Eğitimi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler