Kültür ve Turizm Bakanlığından dev katkı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, film arşivi konusunda daha sağlam adımların atılması için Bakanlık bürokratlarına talimat verdi. Bakan Çelik’in talimatı doğrultusunda filmlerin dijital arşive geçirilmesi için harekete geçen Bakanlık bürokratları, yöne

Kültür ve Turizm Bakanlığından dev katkı
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, film arşivi konusunda daha sağlam adımların atılması için Bakanlık bürokratlarına talimat verdi.
 
Bakan Çelik’in talimatı doğrultusunda filmlerin dijital arşive geçirilmesi için harekete geçen Bakanlık bürokratları, yönetmenlere "filmlerinizi getirin biz saklayalım” çağrısında bulundu. Birçok filmin uygun koşullarda saklanmadığı için yok olduğunu tespit eden Bakanlık, geleceğe ışık tutacak filmleri gerekli teknolojiye ve fiziksel şartlara sahip bir arşivde saklayarak bir önceki kuşağın veriminin yok olup gitmesine engel olmaya çalışırken, çağrı yapımcı ve yönetmenler tarafından olumlu karşılandı. Çağrıya ilk kulak veren isim ise ünlü yapımcı ve yönetmen Sinan Çetin oldu. Yapımcı ve Yönetmen Sinan Çetin, Bakanlığın yaptığı arşiv çalışmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, elindeki filmleri Bakanlığa vereceğini bildirdi. Ayrıca Film Sanayii ve Tüm Sanatçıları Güçlendirme Vakfı (FİLMSAN) da, ellerindeki filmleri sinema arşivine göndermek için Bakanlığa başvuruda bulundu. FİLMSAN, envanter çalışması yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde elindeki filmleri Bakanlığın arşivine yollayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem