Kültür Emperyalizmi ve Uzantıları" Konferansı

 Gazeteci yazar Sadık Albayrak, "Bu memlekette insanlar bir, hür ve özgür yaşasınlar" dedi. Albayrak, Zorlu Grand Otel'de düzenlenen, "Kültür Emperyalizmi ve Uzantıları" konulu konferansta, memlekette eşit, sağlıklı, objektif bir ortamda herkesin fikrini

Kültür Emperyalizmi ve Uzantıları" Konferansı

 Gazeteci yazar Sadık Albayrak, "Bu memlekette insanlar bir, hür ve özgür yaşasınlar" dedi.

 Albayrak, Zorlu Grand Otel'de düzenlenen, "Kültür Emperyalizmi ve Uzantıları" konulu konferansta, memlekette eşit, sağlıklı, objektif bir ortamda herkesin fikrini söylemesini istediğini belirterek, "İnsanlar yaşam tarzlarına devam etsinler. Bu memlekette insanlar bir, hür ve özgür yaşasınlar. Hani derler ya 'tasada, şurada, burada biriz' veyahut da 'imtiyazsız, sınırsız kaynaşmış kitleyiz', ama hiçbiri de olmamış, hepsi lafta" diye konuştu.

 Hareketleri halkın içinden gelen ve komşuluk ilişkileri kültürel değerlerle kaynaşan toplumların payidar olacaklarını dile getiren Albayrak, şunları kaydetti:

"Siz o toplumları tepeden inmeci veyahut da ihtilalci ki Fransız ihtilalinin uzantıları 300 sene sonra Türkiye'de meşru neva buldu. 20. yüzyılın başında mesela Fransız ihtilalinde kiliselere olan düşmanlıktan dolayı bütün dinlere bir düşmanlık beslerler. Bu da onlara göre laiklik falan, kilisenin tasallutundan kurtarma.

Türkiye'de de 20. yüzyılın başında bu başlamış yani militan laiklik. 28 Şubat olsun, ihtilaller sonrasında uygulananlar veya depremden sonra biri dua ederse veyahut da Çanakkale'ye gidip orada elinde bir Kuran cüzi ile dua edeni gericilikle itham etmek... Bu demektir ki batıdaki hareketlerin uzantısı 300 sene sonra bizde görülmeye başlandı. Bu da tabi kültürle oluyor. Size Volter'i, Robespiyeri okuturlar ise siz ne yaparsınız."

Albayrak, fikirlerini kaleme alması dolayısıyla yaşadığı süreçleri ve anılarını da katılımcılarla paylaştığı konferansta, Türkiye'de tarihi ve kültürel mekanlarla tarihi kişiliklere yeterince değer verilmediğini vurguladı.

Trabzonspor'a taraftarlar da dahil olmak üzere yeterince sahip çıkılmadığını savunan Albayrak, herkesi, uğradığı haksızlıklar karşısında takımın yanında olmaya ve hakkını aramaya davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler