KTÜ'nün akademik performansı yükseldi

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ), 2015 yılındaki akademik performansının önceki yıla göre yükseldiği bildirildi.   KTÜ Stratejik Plandan Sorumlu Rektör Danışmanı Ali Haydar Doğu, üniversitelerin akademik performansının, Orta Doğu Teknik Üniversites

KTÜ'nün akademik performansı yükseldi
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ), 2015 yılındaki akademik performansının önceki yıla göre yükseldiği bildirildi.
 
KTÜ Stratejik Plandan Sorumlu Rektör Danışmanı Ali Haydar Doğu, üniversitelerin akademik performansının, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından her yıl yapılan Üniversitelerin Akademik Performanslarına Göre Sıralaması (URAP) çalışması ile ölçüldüğünü söyledi.
 
Doğu, çalışmanın yılda 1 kez gerçekleştirildiğini belirterek, çalışmada akademik personel, öğrenci sayısı gibi kriterlerin ele alınıp öğretim üyesine düşen makale ve doktora öğrenci sayısı gibi kriterler baz alınarak hesaplandığını ifade etti.
 
KTÜ'nün tüm üniversiteler sıralamasında 20, devlet üniversiteleri sıralamasında 17'nci sıraya yükseldiğini vurgulayan Doğu, "2000 yılından önce kurulan üniversiteler sıralamasında 20'nci, tıp fakültesi olan üniversiteler sıralamasında ise 12'nci sıraya yükseldi" dedi.
 
Doğu, KTÜ'nün tüm üniversiteler sıralamasında 2014 yılına göre 11 sıra yükseldiğine dikkati çekerek, "Devlet üniversiteleri sıralamasında 7, 2000 yılından önce kurulan üniversiteler sıralamasında 10, tıp fakültesi olan üniversiteler sıralamasında ise 10 sıra yükseldi" diye konuştu.
 
Ali Haydar Doğu, 58 bin 486 öğrencisi ve 2 bin 311 akademik personeli bulunan KTÜ'nün, 2014-2018 yıllarını kapsayan stratejik planı doğrultusunda çalışmalara devam ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler