Kriz Sümela'daki ayini de vurdu!

Trabzon'un maçka ilçesinde bulunan yerlei ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Sümela Manastırı'nın 15 ağustos tarihlerinde ayinlere açılmasının ardından her yıl ayin düzenleniyor. Bu ayinleri Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetirken çok sayıda

Kriz Sümela'daki ayini de vurdu!

Trabzon'un maçka ilçesinde bulunan yerlei ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Sümela Manastırı'nın 15 ağustos tarihlerinde ayinlere açılmasının ardından her yıl ayin düzenleniyor.

Bu ayinleri Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetirken çok sayıda Ortodoks Hristiyan ayini izlemek için Trabzon'a geliyordu. Bu yıl 6. düzenlenen ayine katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı.

AYİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Bu duruma Yunanistan'da yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle her yıl bu ülkeden ayine katılıan insanların bu yıl gelememesinin sebep olduğu belirtildi.

Bu yıl ayine toplamda 637 kişi katılırken bunların 467'sini ayini izlemeye gelen hiristiyanlar oluşturdu. Geri kalan 170 kişi ise görevli olarak ayine katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem